Yurt Müdürünün Geçici Görevlendirilmesine Yargı Dur Dedi!

Yurt Müdürünün Geçici Görevlendirilmesine Yargı Dur Dedi!

Türk Eğitim-Sen: Yargı Yurt Müdürü Olarak Görev Yapan Üyemizin Geçici Görevlendirilmesine Dur Dedi

Yurt Müdürü olarak görev yapan üyemiz tarafından, geçici görevlendirilmesinin iptaline ilişkin açılan davada, idare mahkemesi; kendisinin yerine yurt müdürü olarak üniversite bünyesinde çalışan koruma ve güvenlik görevlisi kadrosunda bulunan kişinin görevlendirilmesini kamu yararı ve hizmet gerekleri yönünden hukuka aykırı buldu.

İdare Mahkemesi iptal ettiği işlemin gerekçesi olarak; geçici görevlendirme işleminin, kamu görevlilerinin işgal ettiği kadrodan fiilen uzaklaştırma amacını taşımaması gerektiğine, kamu hizmetlerinin verimli bir şekilde yürütülmesinin amaç edinilmesi ilkesine ve hizmet gereklerine ters düşen bir sonuca sebebiyet vermemesi gerektiğine vurgu yaptı. İdarenin süreklilik gösteren hizmetlerinin yerine getirilmesindeki kamu görevlisi ihtiyacının ise naklen atama yoluyla giderilebileceği belirtildi.

Böylelikle personelin görev yerlerini değiştirmekle görevli amirlerinin görev yeri belirleme yetkisinin, kamu hizmetlerinin gerektirdiği hallerde kullanılması gerektiği yargı tarafından hatırlatılmış oldu.

İlgili Karar İçin Tıklayınız

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.