Yüksek Puana Rağmen Müdür Olamadılar!

Yüksek Puana Rağmen Müdür Olamadılar!

Hükümete yakın sendikaya üye olmayan 4 müdür adayı öğretmenin yüksek puan almasına rağmen atamaları yapılmadığı, yerlerine daha düşük puan alanların atandığı iddia edildi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın atama mağdurlarından biri de Faysal Kılınç oldu. Kılınç, mülakatta 90,80 puan almasına rağmen 10 okul tercihinden hiçbirisine atanmadığını söyledi. Kılınç'ın birinci tercihine başka bir müdür adayı atanırken, ikinci tercihi boş bırakıldı, diğer 8 tercihine ise kendisinden daha düşük puan alan kişiler yerleştirildi. Kılınç'a atanmaması ile ilgili hiçbir gerekçe gösterilmedi. Bunun üzerine Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bir dilekçe ile başvuran Kılınç'a henüz bir cevap verilmedi. 

Milli Eğitim Bakanlığı'na Bağlı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilmelerine İlişkin Yönetmeliğin 22. maddesine göre 'Yapılacak mülakat sınavı ve ek-2 değerlendirme formundan alınan puanların ortalaması ile, il milli eğitim müdürünün teklifi ve valinin onayı ile puan üstünlüğüne göre görevlendirmeler yapılır' deniliyor. Ancak Sakarya'da ilgili yönetmelik hükümlerine göre müdürlük mülakatında başarılı olup tercihte bulunan ve özellikle Aktif Eğitimciler Sendikası üyeleri hiçbir gerekçe gösterilmeden görevlendirmeleri yapılmadı. 

Hendek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde öğretmen olan Aktif Eğitimciler Sendikası üyesi Faysal Kılınç, yapılan müdürlük mülakatında 90,80 puan aldı. Ek-2 değerlendirme puanı ise 14,79. Yönetmeliğe göre puanlarının ortalaması 52,80 ile başarılı olarak tercihte bulundu. Faysal Kılınç'ın yaptığı 10 okul tercihinin ilk tercihine kendisinden yüksek puan alan bir müdür adayı görevlendirildi, ikinci tercihine hiçbir görevlendirme yapılmadı. Daha sonraki tercihlerine ise kendisinden 5- 6 puan düşük puanlı kişiler görevlendirildi.

'SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ'

Aktif Eğitimciler Sendikası İl Temsilcisi Muhsin Topçi, artık birilerinin bu hukuksuzluklara dur demesi gerektiğini belirtti. Topçi, atamaların haziran ayında çıkan yönetmeliğe uymadığını belirterek, konu ile ilgili İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile görüştüklerini ancak hiçbir açıklama yapılmadığını söyledi. Bu hukuksuz uygulamanın bir kişi ile sınırlı kalmadığını vurgulayan Topçi, "Akyazı Vakıf Ortaokulu'nda öğretmen olan üyemiz Mehmet Çelik de aynı haksızlığa maruz kaldı. Bu haksız uygulama dört üyemize yapıldı. Zaten bunlar dışında diğer üyelerimiz mülakatta elendiler. Haksızlığa uğramış olan bu üyelerimizin haklarını sonuna kadar savunacağız. Öncelikle bu hukuksuzluğun derhal giderilmesi için hukuki süreci başlatacağız. İlgililer hakkında görevi kötüye kullanmalarından dolayı suç duyurusunda bulunacağız." diye konuştu.

kaynak: medyabar.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum