Yetkili Sendika Ne Yapıyor? Talat Yavuz madde madde yazdı...

Yetkili Sendika Ne Yapıyor? Talat Yavuz madde madde yazdı...

Yetkili sendika iptal edilen toplu sözleşme ikramiyesini yeniden getirmek için aylardır sürdürdüğü mücadeleyi yeniden kazanıma dönüştürerek sonuçlandırmak istiyor.

•••YETKİLİ SENDİKA NE YAPIYOR!•••

Yetkili sendika iptal edilen toplu sözleşme ikramiyesini yeniden getirmek için aylardır sürdürdüğü mücadeleyi yeniden kazanıma dönüştürerek sonuçlandırmak istiyor. Ekonomik sıkıntıların giderek derinleştiği, tasarruf tedbirlerinin ardı ardına uygulanmaya başladığı, enflasyonun maaşımızı erittiği bu dönemde kaybolan hakkımızı yeniden alacağız.

Toplu sözleşme ikramiyesinden yararlanabilmenin ölçüsü olarak getirilen yüzde bir barajı ile ilgili yeteri kadar tartışma yaptık. İlgili sendikaların iddiası bizden çok daha etkili sendikacılık yaptıkları yönünde olmuştur! Öyleyse buyurun probleminizi çözün, biz de alkışlayalım.

Gündemdeki her konuyu içinden çıkılmaz hale getiren, çözülen onlarca problemi, elde edilen onlarca kazanımı değersizleştiren sizler, buyurun, üyelerinizi mağdur etmeyin de görelim.

Yetkili sendika kısmı iptal kararı ile tıkanan Öğretmenlik Meslek Kanunu’nu takip ederek hem gelecek yıl kapsama girecek öğretmenlerin mağdur olmasının önüne geçmeye hem de yirmi yılını doldurmuş bütün öğretmenlerin (230 bin kişi) başöğretmen olmasını sağlamaya çalışıyor. Öğretmene şiddeti engellemek için yaptırımların artırılmasını takip ediyor.

Yetkili sendika yıllardır dillendirilen üniversite idari personelinin yer değişikliği hakkı için YÖK sürecinin tamamlanmasıyla artık Cumhurbaşkanlığı nezdinde gereken takibi yapıyor.

Akademik zam, yüksekokullara doktor öğretim üyesi atamalarına izin verilmesi, idari personele geliştirme ödeneği ve yükseköğretim tazminatı verilmesi, sözleşmeli öğretim elamanlarının daimi kadroya geçirilmesi, GYS ve ÜDS’ye boş kadrosu olan tüm üniversitelerin katılması ve boş kadroların sınavlı atamaya açılması, ÖSYM sınavlarında idari personele görev verilmesi, akademik kadro taleplerinin karşılanması, akademisyenlerin özür grubu tayin hakkı talepleri, daire başkanlarına makam tazminatı ödenmesi, özel güvenlik görevlilerinde “özel” ibaresinin kaldırılması, doktor öğretim üyelerinin sözleşme uzatma şartlarının esnetilmesi, görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavı takviminin ilan edilmesini takip ediyor.

Yetkili sendika öğretmen atamalarında mülakat sürecini takip ediyor. Tayinlerde aile birliği için il emrini, kadroya geçen öğretmenlerin söz verilen özür atamalrını, memur öğretmenleri, alan değişikliğini, öğretmen yetiştirme süreçlerini konuşuyor.

Yetkili sendikanın gündemi yoğun. Yabancı okulları, Fransa’nın hoyratlığını, ona destek olan bizim akılsızları, Gazze’deki soykırımı, getirilen yeni vergileri, düşük hesaplanan aylık enflasyonu, iptal edilen servisleri...

Yetkili sendika ne yapıyor diye klişe bir soru varsa sayfalara sığmayacak cevabı da var. Ancak soruyu soranların cevapları dinleyecek zamanları ve niyetleri var mı?

Talat YAVUZ
Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri
[email protected]

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.