Üniversite tercih kılavuzu yine değişecek mi?
ÖSYM "Kılavuz bu kararlara göre tekrar değişecek mi?" sorumuza "Bununla ilgili YÖK'ten bir bilgi gelmedi" yanıtını verirken, YÖK henüz kılavuz değişikliği ile ilgili alınan bir karar bulunmadığını söyledi
Pervin KAPLAN
ÖSYM, üniversite tercihleri için sürenin 1 gün uzatıldığını ve bugün saat 23.59'da tercihlerin son bulacağını duyurdu. Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararı ise adaylarda "Tercihlerimiz ne olacak?" sorusuna yol açtı. Karara göre Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) talebi ile bazı yükseköğretim kurumlarına bağlı fakülte ve yüksekokullar kuruldu, bazıları kapatıldı, bazılarının ise isimleri değiştirildi. Kapatılan ve adı değişen tüm bu bölümler, 2016 Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'nda yer alıyor. Bu bölümleri tercih eden öğrencilerin tercihlerinin bu durumdan nasıl etkileneceği, bu değişikliklere yer veren yeni bir kılavuzun yayınlanıp yayınlanmayacağı ve tercihler için ek süre tanınıp tanınmayacağı belli değil.
OHAL kapsamında çıkarılan kanun hükmünde kararname (KHK) ile 15 vakıf üniversitesi kapandığı için kılavuz değişmişti. Ardından bir başka KHK ile askeri liselerle birlikte GATA kapatıldı. GATA'nın çıkarılması için kılavuz ikinci kez 1 Ağustos'ta değişti. Yeni bir kılavuz değişikliği ve öğrencilere ek tercih süresi verilip verilmeyeceğinin bugün netleşmesi bekleniyor.
ÖSYM: YÖK'TEN BİLGİ GELMEDİ
ÖSYM "Kılavuz bu kararlara göre tekrar değişecek mi?" sorumuza "Bununla ilgili YÖK'ten bir bilgi gelmedi" yanıtını verirken, YÖK henüz kılavuz değişikliği ile ilgili alınan bir karar bulunmadığını söyledi. "Adı değişen, kapatılan yüksekokulları tercih edenler ne olacak?" sorumuza ise YÖK'ten aldığımız yanıt şöyle oldu:
"Bazı kapatılan yüksekokullar fakülte oldu. Öğrenci tercihi yüksekokul olarak yaptı. Bu durumda öğrenci yüksekokula yerleşmiş olacak ve yüksekokul diploması alacak. Bu yüksekokullar fakülte olsa da öğrenci fakülte değil, yüksekokula girmiş kabul edilecek. Gelecek yıl bu yüksekokullar fakülte olarak öğrenci alacak."
Ancak bazı yüksekokullar fakülte olurken, kapatılan bazı fakültelerin yerine de yenileri kurulmuş değil. (Haber Türk)
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.