Türkmen Öğretmenler Sertifikalarını Aldı

Türkmen Öğretmenler Sertifikalarını Aldı

TÜRKMEN ÖĞRETMENLER SERTİFİKALARINI ALDI

Türkiye Kamu-Sen ile Irak Türkmen Eğitimcileri Öğretmen Örgütünün 3-13 Şubat 2015 tarihleri arasında ortaklaşa düzenlediği “Irak Türkmen Öğretmenleri Geliştirilmiş Türkçe Kursu” Genel Merkez’de yapılan sertifika töreni ile sona erdi.

Törende konuşan Türkmen örgütü Genel Başkan Yardımcılarından Ali Hüseyin Gülboy “Türkmenlerin adına verdiğiniz hizmetten dolayı sizlere teşekkür ediyorum. “ dedi.

Irak Türkmen müfettişleri adına konuşan Kerkük Eğitim müdürlerinden Hüseyin Asker de yaptığı konuşmada “sözleri burada görmekten onur duyuyoruz. Bizlere yardım ettiğiniz için minnettarız. Kerkük’te okullarımız Türkiye’den gelen yardımlarla ayaktadır.  Hem maddi hem de manevi konularda bizlere desteklerini sunuyorsunuz. Türkiye Kamu-Sen’e katkılarından ötürü çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

Erkek öğretmenler adına kürsüye gelen Mustafa Abdurselam, tanrı dağından, tuna nehrine kadar uzanan Türk dünyasını selamlayarak konuşmasına başladı. “Biz eğitimciler olarak, cehaletle savaşan gönüllü askerleriz” diyen Abdurselam, “bizim silahımız kalemlerimizdir, kitabımızdır, bildiklerimizdir” şeklinde konuşarak eğitimcilerin Kerkük’te ne kadar önemli bir konumda olduğunu vurguladı. “Ne Mutlu Türk’üm Diyene” sözünün kalplerine kazındığını sözlerine ekleyerek konuşmasını tamamladı.

Bayan öğretmenler adına konuşan eğitim müfettişi ise yaptığı konuşmada, Kerkük’te eğitimcilerin içinde bulunduğu sıkıntılı durumu anlatarak, verilen mücadeleyi dile getirdi.

 

GENEL BAŞKAN KONCUK:    Vatan elden giderse, her şey biter. Biz her şeyi göze alarak yolumuza devam ediyoruz.

Genel Başkan İsmail Koncuk  törende yaptığı konuşmada, emeği geçen herkese teşekkür ederek konuşmasına başladı.

“25 Türkmen kardeşimiz burada Türkçe eğitimi gördü ve kişisel eğitim de burada verildi. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum çünkü önemli bir çalışmaydı gerçekten. Kerkük’ten buralara gelerek bu eğitime katılmak da önemli.” diyerek  sözlerine başlayan Genel Başkan,“Türkiye Kamu-Sen sizlerin dertleriyle dertlenen bir kurumdur. Buradaki bütün genel başkanlarım, Türkmen davasında ya da nerede bir Türk’ün derdi varsa onların dertleriyle dertlenen insanlardır. Gücümüz neye yetiyorsa, elimizden ne geliyorsa, aynı şekilde yolumuza sapmadan devam edeceğiz. Uluslararası Avrupa Eğitim Sendikaları Birliği bünyesine Irak Türkmen Öğretmenler Birliği de katıldı. 3,5 milyon Türkmen vatandaşımız var. Misak-i Milli sınırları içerisinde düşünüldüğünde Kerkük’te yaşayanlar Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olacaktı. Biz de orada kalabilirdik. Bizim ecdadımız ve dedelerimiz de Osmanlı döneminde oralara gönderilmiş olsaydı, biz de orada yaşayacaktık. Oralarda yaşamak zor ve meşakkatli. Bilhassa Saddam döneminde zaten bozuk olan düzen sonrasında da iyice bozuldu. O zaman da Türklerin rahatı, huzuru yoktu. Bugün de İŞİD terör örgütü bölgede tehdit unsuru konumunda.  Bir vatan coğrafyası ne kadar önemli, kardeşlerimizin durumunu göz önüne aldığımızda ortaya çıkmaktadır. Türk milletinin bu gerçeği görmesi lazım. Vatan gittiği zaman her şey gidiyor. Vatanın elden gitmemesi için sağlam zeminde gitmesi için biz her türlü tehlikeyi riski göze alarak hareket ediyoruz. Hala bu ülkede tehlikenin farkında olmayan, günübirlik yaşantısını devam ettiren insanlar var. dünyada ne olup bitiyor haberi olmayan insanlar var. Bugün sadece kendisi için yaşayanlar, yarın kendilerini bile kurtarma imkanı bulamayacaklar. “ dedi.

 

GENEL BAŞKAN KONCUK: Türkiye Kamu-Sen Kerkük’lü öğretmen kardeşlerimize eğitim vermeye devam edecektir.

Sertifika töreninde yaptığı konuşmada verilen eğitimin çok önemli olduğunu söyleyen Genel Başkan, Türkmeneli Vakfı ile ortak çalışmalar yapmayı sürdüreceklerini söyleyerek konuşmasına devam etti:

“Bu çalışmanın çok faydalı olduğuna inanıyorum. Öğretmen kardeşlerimizin burada aldıkları eğitimle daha çok geliştiklerini düşünüyorum. Türkiye Kamu-Sen olarak bu tür eğitimleri vermeye devam edeceğiz. Kerküklü öğretmen kardeşlerimize Türkmeneli Vakfı ile ortaklaşa çalışarak desteklerimizi sürdüreceğiz. Eğitim davasında başarılı olan milletler ilerleyebilir. İnşallah sizler gayretlerinizle, Türkmen varlığının devamını Irak’ta sağlayacaksınız.”

Konuşmaların hemen ardından sertifika törenine geçildi. Türkiye Kamu-Sen Genel Merkezinde 03–13 Şubat 2015 tarihleri arasında yapılan Geliştirilmiş Türkçe Kursuna Kerkük’ten gelen Müfettiş, Okul müdürü ve Öğretmen seviyesinde yirmi Türkçe öğretmenine eğitime katıldıklarından ötürü sertifika sunuldu. Katılımcı öğretmenlere, Genel Başkanlarımız sertifika sundu.

Katkılarından dolayı Konfederasyonumuz Genel Başkanı İsmail Koncuk’a  ve Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş’a plaket sunuldu. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.