Şüra Kararları Tavsiye Niteliğinde

Şüra Kararları Tavsiye Niteliğinde

19. Milli Eğitim Şüra'sı çalışmalarına devam ederken Şüra ile ilgili olarak bu haberimizi tüm okuyucularımızın okuması gerekmektedir.

19. Milli Eğitim Şüra'sı çalışmaları Antalya'da sürüyor. Şüra 2 Aralık'ta toplanmıştı. 6 Aralık Şüra'nın son günü olarak gösteriliyor. Bu süreç boyunca bir çok konu masaya yatırılmış ve bu hususta bir takım öneriler, fikirler ve düşünceler ortaya atılmıştır. Bunlarla ilgili olarak yaşanan gelişmeleri mebpersonel.com olarak sizlerle paylaşacağız.

Millî Eğitim Şûraları, Türk eğitiminin enine boyuna tartışıldığı, karara bağlandığı, resmi tutumun dışında değişik görüşlere de açık olan ciddi çalışmalar olarak 
Türk eğitimine yön vermişlerdir. Şûralarda alınan bazı kararlar uygulanırken Türk Eğitim Sistemi için yaşamsal bazı öneriler rafa kaldırılmış ya da uygulamada gereken önem verilmemiştir. 

Şûralar, Türk Eğitim Sistemine yön verecek siyaset üstü eğitimle ilgili bilimsel ve toplumsal kararlar alarak Türkiye’nin eğitim politikalarının belirlendiği kurumsal yapı olması gerekirken daha çok, öneriler üreten bir yapısal örgütlenme olarak eğitim yaşantımızda yerini almıştır.

Yukarıda da belirttiğimiz gibi Eğitim Şüraları birer yol göstericidirler. Şürada alınan kararlar bağlayıcı olabilir fakat bu kararların kesin olarak uygulanacağı anlamına gelmez.

Son zamanlarda sosyal medyada haberlere göz gezdirdiğimizde alınan kararların sanki uygulamaya geçirildiği izlenimi oluşturulmaktadır. Böyle bir şey söz konusu değildir. Burada alınacak olan kararların uygulanmaması da söz konusudur. Alınan kararlarla ilgili haber veya yorum yapılırken bu kararların kesin uygulanacak kararlar olamadığı gözden kaçırılmamalı bu hususa dikkat ederek haberler veya yorumlar yapılmalıdır.

mebpersonel

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.