Öğretmenlikte "Şanslı" Branşlar
Binlerce öğretmen adayının beklediği muhtemel Nisan atamasında hangi branştan ne kadar atama gerçekleşecek? Hangi branşlar daha şanlı? İşte cevaplar...
Binlerce öğretmen adayı Nisan atamasını bekliyor. Muhtemel Nisan ataması öncesi hangi branşlar daha şanslı? Hangi branşlarda ne kadar öğretmen alınacak. İşte cevaplar...
SINIF ÖĞRETMENLİĞİ
Sınıf Öğretmenliğine, 2014 Eylül ayında 6098 kontenjan ve 2015 Şubat atamasında 1315 kontenjan verildi. Doğu ve güneydoğu da öğretmen ihtiyacı sıralamasında birinci olan Sınıf öğretmenliğine olası Nisan atamasında en çok kadronun verilmesi düşünülüyor. Ayrıca ÇÖZÜM SÜRECİ için doğuda Öğretmen açığının minimize edileceği ve öğretmensiz ilkokul kalmayacağı düşünülürse en çok atamanın SINIF ÖĞRETMENLİĞİ'ne olacağına kesin gözüyle bakılıyor.
İNGİLİZCE
İlkokullardan itibaren zorunlu ders olarak verilen ve öğretmen açığı sıralamasında 1. sırada olan İngilizce öğretmenliği de yine en çok kadro alan branş olacaktır. İngilizce öğretmenliği kontenjan sıralamasında; 2014 Eylül atamasında 2. , 2015 Şubat atamasında ise 1. sırada yer almıştı.
DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ
MEB Şurasında ilkokullarda Zorunlu Din dersi konulması oy birliği ile kabul edilmişti. Bu sayede bu branşta Öğretmen açığı 30 Binleri bulacaktır. Ve MEB bunun için Din Kültürü Ahlak bilgisi öğretmenliğine en çok kadro verdiği branşlar listesinde ilk 3'te yer verecektir..Özellikle resen yerleştirmelerle birlikte İmam Hatip Lisesi kontenjanlarının artacak olması ve seçmeli derslerle birlikte oldukça fazla ders saatinin İlahiyat Mezunlarının alanına hitap etmesi bu branşın şansını artırıyor.
ÖZEL EĞİTİM
Gerek özel eğitim kurumlarında gerekse özel eğitim alt sınıflarında çok az sayıda öğrenciye bile öğretmen istihdamı gerekmesi bu branşların da atanmasını elzem kılıyor. Fakat Özel Eğitim branşında yeterli mezunun kalmayışı alım sayısını düşürebilir.
İLKÖĞRETİM MATEMATİK
TEOG'un güçlü branşlarından olan İlköğretim Matematik en çok kadro alan branşlar arasında hiç şüphesiz ki olacaktır.
AYRICA;
OKUL ÖNCESİ; Okul Öncesi eğitiminin zorunlu olacağı MEB ŞURA kararlarında alınmıştı. Bu nedenle Okul Öncesi Öğretmenşiğinin de hiç şüphesiz büyük oranda bir kadro alması muhtemeldir.
BEDEN EĞİTİMİ; Beden Eğitimi Branşının en çok öğretmen açığı bulunan branşlar arasında ilk 10'da yer alması bu alandan da göze çarpacak bir alımın olmasını garanti kılıyor.
-Fizik, Kimya, Biyoloji gibi derslerin saat bakımından yeterli olmadığı tüm eğitimciler tarafından sürekli vurgulanır. Haftalık zorunlu dersler dışında alınacak seçmeli dersler arasında pozitif bilimlere yeteri kadar ağırlık verilmesinden ve LYS branşlarından olmasından dolayı bu branşlara yüksek kadrolar verilebilir.
-Her okulda Psikolojik Danışman bulunma zorunluluğundan dolayı Rehber Öğretmenliğe de kadro verilecektir.
-Osmanlıcanın zorunlu olacağı düşünülürse TARİH branşına da açığı kapatacak şekilde yüksek kadro verilmesi kesinlikle SÜRPRİZ olmayacaktır.
- Tüm lise kademelerinde olan ve ders saati fazla olan Edebiyat Branşı da yüksek kadro alan bölümler arasında olacaktır.
-Hükumetin yine propaganda olarak kullandığı ve çok önem atfettiği FATİH projesi bakımından değerlendirdiğimizde Bilişim Teknolojileri branşından da anlamlı miktarda bir alım yapması beklenebilir. Fatih Projesinin çıkmaza girdiği iddialarını MEB Bilişim Öğretmenleriyle çözmek isteyecektir. (MebPersonel)
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.