Öğretmenlere "Dinamik Denetim Görevi"nde İşin Cılkı Çıktı! "Kafanıza Göre Takılın!"
Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, İçişleri Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan 'Dinamik Denetim Modeli’ doğrultusunda yurt genelinde iş yerlerinin salgın tedbirlerine uygunluğunun kontrol edildiğini hatırlatarak, bu denetim görevlerinin...
Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, İçişleri Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan 'Dinamik Denetim Modeli’ doğrultusunda yurt genelinde iş yerlerinin salgın tedbirlerine uygunluğunun kontrol edildiğini hatırlatarak, bu denetim görevlerinin yürütülmesinde yaşanan bazı uygunsuzluklara dikkat çekti.
Salgınınla mücadelede öğretmenlerin ihtiyaç duyulan her zaman sorumluluk almaktan kaçmadığını ve gerekeni yaptıklarını belirten Genel Başkan, ancak kimi kamu yöneticilerinin yine işin cılkını çıkardığını söyledi. 'İlave Görevler' sözkonusu olduğunda bazı mülki amirlerin aklına ilk ve sadece öğretmenlerin geldiğini kaydeden Genel Başkan öğretmenlerimizin öncelikli görevinin, eğitim öğretim hizmeti olduğunu bildirdi.
Öğretmenleri, asıl sorumluluklarından alıkoyacak görevlendirmelerden uzak durulması gerektiğine vurgu yapan Geylan, MEB’in bu duruma kayıtsız kalmamasını ve rahatsızlık oluşturacak durumlara meydan verilmemesi hususunda taşra teşkilatını uyarması gerektiğini söyledi.
Genel Başkan Talip Geylan açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
"İçişleri Bakanlığı tarafından uygulamaya sokulan 'Dinamik Denetim Modeli’ doğrultusunda yurt genelinde işyerlerinin salgın tedbirlerine uygunluğu kontrol ediliyor.
Ancak kimi kamu yöneticileri, bilindik tarzlarıyla yine işin cılkını çıkarmaya devam ediyorlar;
Ne hikmetse “ilave görevler” sözkonusu olduğunda bazı mülki amirlerin aklına ilk ve sadece öğretmenler geliyor.
Şunu kimse aklından çıkarmasın, öğretmenler eli boş insanlar değil! Milletimizin ihtiyacı olduğunda tabii ki öğretmenlerimiz de her türlü sorumluluğu alacaktır. Ancak öğretmenlerimizin öncelikli görevi, eğitim öğretim hizmetidir. Meslektaşlarımızı, asıl sorumluluklarından alıkoyacak görevlendirmelerden uzak durulmalıdır.
Bir de -mış gibi yapmamak lazım!
İşte, ekte örneği sunulduğu gibi, bir mesajla çalışanlara görev çıkarılıyor; berberler, lokantalar, otobüsler, masaj salonları, ganyan bayileri, oteller vs. denetlenmesi isteniyor.
Görev mesajında ise ne program var ne yönerge var. “Kafanıza göre takılın” diyor yani.
Hadi kafamıza göre takıldık diyelim; örneğin bir kadın öğretmenimizin “denetim görevini” ifa ederken yaşayabileceği olumsuz durumlarla ilgili nasıl bir tedbir geliştireceğiz?
Böyle olmaz!
MEB’in bu duruma kayıtsız kalmamasını ve rahatsızlık oluşturacak durumlara meydan verilmemesi hususunda taşra teşkilatını uyarmasını bekliyoruz."
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.