Öğretmen Rotasyonunda Muhtemel Sorunlar

Öğretmen Rotasyonunda Muhtemel Sorunlar

Eğitim-Bir-Sen İstanbul 1 No'lu Şube Başkanı Ferhat Öztürk, Öğretmen Rotasyonunda Muhtemel Sorunları yazdı.

Herkes tarafından bilinen rotasyon sürecinde sona yaklaşıldı. Ancak rotasyonda uygulamada yaşanabilecek sorunları önceden kestirebilmek ve gerekli önlemleri almak Milli Eğitim Bakanlığının öncelikli görevi. Bizlerin de görevi gerekli uyarıları yapmak ve üyelerimizin haklarını savunmak.

Meslek Lisesi Memleket Meselesi! diyen Milli Eğitim Bakanlığının rotasyonla ilgili tavrı merakla beklenmektedir.

Bu günlerde meslek liseleri ile ilgili rotasyon farklı bir soruna gebe. Bu sorun öyle herkesin sabır çekip kendini suyun akışına bırakabileceği bir durum değil. Meslek liselerinde bölüm dersleri maalesef her ilçede olmadığı gibi yakın ilçelerde bile yok. (Ki bu durumun yurdun her bölgesinde olduğu yaptığımız görüşmelerde tarafımızdan tespit edilmiştir) 

İstanbul özelinde incelersek Avrupa yakası Bağcılar İlçesinde olan bir alanın karşılığı ancak Anadolu yakası Sultanbeyli ilçesinde bulunmamaktadır. Bu durumda benim güzel öğretmenim her 8 yılda göçmek durumunda kalacaktır. Bu göç öyle ki evini, eşinin iş yerini, çocukların okullarının da göçü demektir. Bu öğretmenden sınıfında nasıl verim alabilirsin? Ve öyle ki bu durum her 8 yılda bir tekrar edecek. Bu kesinlikle vicdanı olan hiç kimsenin sessiz kalabileceği bir durum değildir.

Peki bizim önerimiz nedir; bizim önerimiz yönetmeliğe eklenecek bir madde ile atamaya uygun ilçede okul yoksa ilçeye sınır ilçelere bakılır, sınır ilçelerde atanabilecek branş yoksa rotasyon otomatikman 1 yıl ertelenir ve bu her yıl devam eder. Veya atamaya branşı 20 km (veya 25 km) mesafede kurum olmaması halinde rotasyon o alan öğretmeni için 1 yıl ertelenir ve her yıl böyle devam eder hükmü getirilmelidir. Sınıf öğretmenlerinin de mutlaka sınıfını mezun ettikten sonra rotasyona tabi olmalarıdır.

Bu düzenlemeyi Bakanlık yol yakınken düşünmeli; paydaşların ve öğretmenlerimizin görüşüne müracaat etmelidir.  Rotasyonu rot balans ayarına dönüştürmemelidir… 

Bizden söylemesi…

 

Ferhat ÖZTÜRK

Eğitim-Bir-Sen

İstanbul 1 No’lu Şube Başkanı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum