Memurlar da Pandemi İkramiyesi İstiyror!

Memurlar da Pandemi İkramiyesi İstiyror!

Büro Memurları Sendikası (Büro Memur-Sen) yaklaşık bir yıldır tüm dünyada etkisini gösteren COVID-19 hastalığı ve beraberinde gelen pandemi süreci hakkında rapor yayımladı.

Büro Memurları Sendikası (Büro Memur-Sen) yaklaşık bir yıldır tüm dünyada etkisini gösteren COVID-19 hastalığı ve beraberinde gelen pandemi süreci hakkında rapor yayımladı. Rapor hakkında konuşan Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan,  “Neredeyse yüz yıldır insanlık bu kapsamda büyük bir salgın ile karşılaşmadı. Pek çok alışkanlığımız, değişmez dediğimiz kurallarımız değişti.  Bu değişim kamu alanında da fazlasıyla etkisini gösterdi. Bu zor süreçte her türlü fedakârlığı yapıp, tüm cefaları çeken; hatta iznini bile kullanamayan kamu görevlilerinin bu ağır yükünün karşılığı “Pandemi İkramiyesi” olarak telafi edilmelidir.” dedi.

Büro Memur-Sen’in Aralık ayında yayınladığı Büro Analiz raporunda, “Pandemi Döneminin Gösterdiği Gerçek; Güçlü Memur, Güçlü Devlet” başlığı ile kamu görevlilerinin pandemi sürecinde yaşadıkları anlatıldı.

“KAMU GÖREVLİLERİNE BİR MAAŞ TUTARINDA PANDEMİ İKRAMİYESİ İSTİYORUZ”

Kamu görevlilerinin mali, sosyal ve özlük hakları alanında yaşadıkları sorunların çözülmesi, haklarının genişletilmesi ile devlete olan aidiyetlerini artıracağını ve sundukları hizmet kalitesinde ciddi iyileşmelerin yaşanacağına vurgulayan Genel Başkan Yazgan, “Büro Memur Sen olarak, tüm kamu görevlilerine bir maaş tutarında “Pandemi İkramiyesi” ödenmesini, yükselen enflasyon karşısında satın alma gücü zayıflayan maaşlarının iyileştirilmesini, ek ödemelerin emekli maaşlarının hesaplanmasında dikkate alınmasını teklif ediyoruz. Yardımcı Hizmetler Sınıfı’nın kaldırılarak bu hizmet sınıfındaki tüm kamu görevlilerinin Genel İdare Hizmetler Sınıfına alınmasını, kamu mevzuatında darbe artığı düzenlemelerin son bulmasını öneriyoruz. Görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarının tüm kurumlarda yapılmasını, artık 3600 ek gösterge problemine çözülmesini, kamu görevlilerinin ve sendikalarının beklentisini karşılayacak düzenlemenin yapılmasını istiyoruz.” sözleriyle ”Pandemi ikramiyesi” taleplerine dikkat çekti.

“VATANDAŞA KARŞI DEVLETİN GÖRÜNEN YÜZÜ KAMU GÖREVLİLERİDİR”

Yayınlanan raporla alakalı konuşan Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, “Sadece ülkemiz değil, dünya olarak zorlu bir süreçten geçiyoruz. Domino etkisi ile bir kişiden, binlerce kişiye bulaşan bu hastalık tüm yaşam tarzımızı değiştirdi ve yeni kurallarla “yeni normal” adı altında farklı yaşam tarzlarına sebep oldu. Bu süreç hayatın her alanında etkisini gösterdiği gibi kamu sektöründe de çok fazla hissedildi. Çünkü devlet işleyişinin çarkları kamu görevlileri üzerinden işler. Vatandaşa karşı devletin görünen yüzü kamu görevlileridir. Bu yüzden kurumlar, fiziksel çalışma ortamı sebebiyle COVID-19 hastalığına karşı yakalanma riskinin yüksek olduğu alanlar haline gelmektedir. Bu alanlarda alınan önlemleri görüyoruz, bazı noktalarda önlemlerin yeterli olmadığını görüyor ve maske-dezenfektan gibi ihtiyaçların yanı sıra; esnek çalışma saatleri ve genelgelerle kısıtlama getirilen saatler arasında mesailerin düzenlenmesini istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

“KAMU PERSONEL SİSTEMİ DAHA DA GÜÇLENDİRİLMELİDİR”

Kadrolu ve güvenceli kamu görevlisi istihdamının güçlü devlet için önemine işaret eden rapora dikkat çeken Yazgan, “Ülkemiz, kadrolu ve güvenceli kamu personel sisteminden asla vazgeçmemeli; hatta yeni iyileştirmelerle kamu personel sistemi daha da güçlendirilmelidir. Biz inanıyoruz ki, kamu personel sisteminin güçlendirilmesi, kamu görevlilerinin yeni haklarla donatılması, devlet kapasitesinin artmasına katkı sağlayacaktır. Böylelikle devlet doğal afet, salgın, ekonomik buhranlar, siyasal krizlerle daha etkin mücadele edebilecektir. Güçlü devlet kapasitesine sahip olmak ve iyi işleyen bir kamu yönetimi mekanizması kurmak ancak güçlü kamu görevlileriyle mümkündür. Bunu da pandemi döneminde yaşayarak gördük. Pandeminin ağır koşullarına rağmen kamu hizmetleri kalite ve nitelikten taviz verilmeden hızlı ve adil bir şekilde yerine getirilmektedir. Öyle ki, kamu -sivil toplum işbirliği anlayışıyla Vefa Destek Grupları dayanışma ve yardımlaşmanın en güzel örneğini bu süreçte ortaya koymuştur.” şeklinde konuştu.

Kadrolu ve iş güvenceli kamu personel sisteminin sağlıklı işlemesi için ehliyet ve liyakat esaslarının çok önemli olduğunu dile getiren Genel Başkan Yazgan, “Kamuya personel alımında, üreten ve işleyen bir bürokrasinin oluşumunda ehliyet ve liyakat esasları gözetilmeli, emanet ve adalet bilinci yüksek kamu personeli devletimize kazandırılmalıdır. Kamuya personel alımıyla iş bitmiyor. Marifet iltifata bağlıdır. Kamu görevlilerinin, verimli çalışması, sürekli motivasyonlarının yüksek tutulması, nitelikli hizmet üretmeleri devletin bu kesime sağlayacağı imkân ve zeminlerle doğru orantılıdır. Bu anlayışla, dar anlamda kamu işvereni, geniş anlamda devlet kamu görevlilerine insan onuruna yaraşır mali, sosyal ve özlük haklar ile insan onuruna yakışır çalışma şartları hazırlamak durumundadır.” dedi.

“KAMU GÖREVLİLERİNİN SORUNLARININ RÖNTGENİNİ ÇEKTİK”

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Onur Ender Aslan’ın koordinatörlüğünde hazırlanan Büro Analiz raporu hakkında bilgiler veren Yazgan, “Büro Memur-Sen’imizin akademik hayata katkı sağlaması ve başta büro hizmet kolu çalışanlarının sorunlarının dile getirildiği, “Pandemi Döneminin Gösterdiği Gerçek; Güçlü Memur, Güçlü Devlet” başlığıyla çıkan, muhtevasıyla pek çok soruna değinen raporumuzun sorunların çözümüne katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Yaşanan sorunlarla birlikte çözüm önerilerinin sunulduğu Büro Analiz, kamu görevlilerinin sorunlarının röntgenini çektik. Bu vesile bir kez daha pandemi döneminde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, hastalara şifa diliyorum. Görevi başında koronavirüs olan ve hayatını kaybeden kamu görevlilerinin şehit sayılması teklifimizin özellikle ve hassasiyetle değerlendirilmesini talep ediyoruz.” diyerek sözlerini sonlandırdı.

KAMU KURUMLARI, STK VE ÖZEL SEKTÖR TEMSİLCİLERİNE DAĞITILDI

Sunuş yazısını Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan’ın yazdığı “Pandemi Döneminin Gösterdiği Gerçek; Güçlü Memur, Güçlü Devlet” başlığı ile çıkan Büro Analiz, Büro Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Koyuncu ise “Büro Memur-Sen’in Kamu Personeli İçin Talepleri” yazısıyla sendika olarak taleplerini kaleme aldı.

Büro Analiz’in ilk sayısı olan dergide Prof. Dr. Onur Ender ASLAN “Covid-19 ve Memurluk: Nazarî Bir Deneme”, Doç. Dr. Sinan YAZICI “Koronavirüs Salgını ve Kamu Personeli”, Dilek ÇAKIR ÖZBEY “Vefa Sosyal Destek Grupları: Kamu İdaresi Koordinasyonunda Toplumsal Dayanışma ve Toplumsal Uzlaşının Sağlanması”, Didem İŞÇİ “İngiltere ve Almanya’nın Kamu Yönetimi Anlayışının Covıd-19 Salgını İle Mücadelede Olası Etkileri Üzerine Bir Deneme”, Prof. Dr. Şebnem KÖŞER AKÇAPAR “Covid-19 Sürecinde Diaspora İlişkileri ve Göç Yönetimi”, Prof. Dr. Aslı AKAY “COVID-19 Salgını ve AFAD”, Fatih ÖZDEMİR “Covid-19 Sürecinde Büro, Bankacılık ve Sigortacılık Hizmet Kolu İçerisinde Yer Alan Bakanlıkların Çalışmaları” başlıklı yazıları ile yer aldı.

Büro analiz için TIKLAYINIZ

whatsapp-image-2020-12-15-at-14.39.51-(1).jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.