Memur Sen 24 Şehirde Yaptığı Toplantılarla Teşkilat Eğitimlerini Bitirdi
Memur Sen teşkilat eğitimlerini bitirdi. Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, süreçte pek çok çalışma yapıldığı ifade etti.
Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, ‘İçimize, işimize, dışımıza yolculuk’ diyerek çıktıkları yolda birçok çalışma yaptıklarını ifade ederek, “İçimize yolculuk’ta, çekirdeği çelikleştirmek için şimdiye kadar pek çok eğitim programı düzenledik. Yol haritamızın, yolculuk hedefimizin gereği olarak teşkilat eğitimine önem veriyoruz. Bu programlarımız da içimize yolculuğumuzun önemli bir parçasıdır. Sadece özlük haklarıyla, salt ücret sendikacılığıyla yetinmiyoruz. Üyemiz, ülkemiz ve yerküre için çalışıyor, ter akıtıyoruz. Sorunlardan beslenmek yerine çözümlerle güçlenmeye devam edeceğiz” dedi.
Eğitim-Bir-Sen 7. Dönem 1. Teşkilat Eğitim Programı 1. Bölge Toplantısı Van, Ağrı, Bitlis, Hakkâri, Iğdır teşkilatlarının katılımıyla Van’da; 2. Bölge Toplantısı Erzurum, Ardahan, Bayburt, Bingöl, Erzincan, Kars, Muş teşkilatlarının katılımıyla Erzurum’da; 3. Bölge Toplantısı Trabzon, Artvin, Giresun, Gümüşhane, Rize teşkilatlarının katılımıyla Trabzon’da; 4. Bölge Toplantısı Samsun, Amasya, Çorum, Sinop, Ordu, Sinop ve Tokat teşkilatlarının katılımıyla Samsun’da yapıldı.
Filistin’i desteklemeye, İsrail’i protestoya devam edeceğiz
Toplantılarda toplu sözleşme süreci, eğitim ve eğitim çalışanlarının gündemi ve sendikal çalışmalar konuşuldu, eğitim programları yapıldı. Şube başkanları, yönetim kurulları, denetleme ve disiplin kurulu üyeleri, ilçe temsilcilik yönetimleri ve kadın komisyonlarının katıldığı toplantılarda konuşan Genel Başkan Ali Yalçın, sözlerine, Filistin’de soykırım uygulayan İsrail’i lanetleyerek, Gazze’ye, Filistin’e selam göndererek başladı. Siyonist vahşetin, en şeytani muhayyileyi bile hayrete düşürecek boyutlara ulaştığına dikkat çeken Yalçın, “Her gün tonlarca bomba Gazzeli sivillerin üzerine atılıyor. Daracık bir alana hapsedilmiş iki buçuk milyon kişi en gelişmiş silahlarla katlediliyor. Gazze’de yüzyılın soykırımı yaşanıyor. Bizler bu zulme, soykırıma sessiz kalmadık, kalmayacağız; Filistin’i desteklemeye, İsrail’i protestoya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
Yol haritamızın gereği olarak birçok çalışma yaptık
‘İçimize, işimize, dışımıza yolculuk’ diyerek mottolaştırdıkları yol haritasının gereği olarak birçok çalışma yaptıklarını söyledi. Eğitimciler olarak, bir eğitim sendikası olarak, eğitime yatırım yapmaya, teşkilat eğitimine önem ve ağırlık vermeye devam ettiklerini kaydeden Yalçın, bir yandan çocukları, gençleri geleceğe hazırladıklarını, yarınlarımızın aydınlık olması için emek harcadıklarını, diğer yandan teşkilat eğitimleriyle sendikal yolculuklarını, hak, emek ve özgürlük mücadelelerinin temellerini güçlendirdiklerini vurguladı.
‘İçimize yolculuk’ta, çekirdeği çelikleştirmek için şimdiye kadar pek çok eğitim programı düzenlediklerini belirten Yalçın, şöyle devam etti: “İçimize yolculuk hedefimizin gereği olarak teşkilat eğitimine önem veriyoruz. Bu programlarımız da içimize yolculuğumuzun önemli bir parçasıdır. İşimize yolculukta, hazırladığımız raporlar, odak analizler, yaptığımız araştırmalar, süreli yayınlarımız, düzenlediğimiz sempozyumlar, bilimsel kongreler ve sözü yükseltme çalışmaları var. Dışa yolculuk hikâyemizde, kısır döngülere hapsolmamak, kararlı ve tutarlı yürüyerek hedefe adım adım ulaşmak var. Başarı var, Uluslararası Emek Örgütü’nü (ILC) kurmuş olmak var. Hepsinin üstünde büyük bir vizyon, hepsinin altında müthiş bir emek var. ILC’nin eğitim sendikaları ayağını kurmak, kurumlaşmak, kurumsallaşmak var.”
Kazanımlarımız ILC dünya emek hareketini güçlendirecek
Bir yandan üyelerinin mali ve sosyal hakları için mücadele verirken, diğer yandan Türkiye’nin demokratikleşmesi, gelir dağılımında adaletin sağlanması için çaba sarf ettiklerini dile getiren Yalçın, “Bir yandan da adil bir dünya ideali için çalışmalar yürütüyor, yerelden evrensele yolculuğumuzu sürdürüyoruz. Geçen yıl, Avrasya bölgesini esas alarak 25 ülkeden 33 konfederasyonun irade beyanıyla kurduğumuz ILC’nin resmî kuruluş süreci tamamlandı. ILC’nin yakın zamanda genel kurulunu planlayacak, kurumsal yapısını oluşturacak, dayanışma ve iş birliği alanını genişletecek, eğitim sendikaları ayağını da tesis edeceğiz-Eğitim-Bir-Sen’in, Memur-Sen’in kazanımları ILC’yi, dünya emek hareketini güçlendirecek” diye konuştu.
Çözümlerle güçleniyor, eğitim çalışanlarına kazandırıyoruz
7. Dönem Toplu Sözleşme’de toplu sözleşme ikramiyesini aylık ödenecek şekilde hüküm altına alarak miktarını artırdıklarını kaydeden Yalçın, birinci dereceye yükselen memurlara 3600 ek gösterge verilmesini, üniversitelerde görevli idari personelin üniversiteler arası yer değişikliği konusunda çalışma yapılmasını, 4688 sayılı Kanun’la ilgili bu toplu sözleşme dönemi içinde çalışma yapılmasını hüküm altına aldıklarını ifade etti.
“Eğitim hizmet kolunda onlarca kazanıma imza attık” diyen Yalçın, “İl müdür yardımcısı, ilçe müdürü, şube müdürü, mimar, mühendis, sayman, genel sekreter yardımcısı, fakülte-enstitü-yüksekokul sekreteri kadrolarında bulunanların özel hizmet tazminatı oranının 20 puan artırılmasını, akademisyenlere geliştirme ödeneğinin ilave 10 puan daha artırılmasını, şeflerin özel hizmet tazminatı oranındaki artışın 22 puana çıkarılmasını, teknik hizmetler sınıfına dâhil personelin ek ödeme oranında ünvan ve kadrosuna göre değişmek üzere 5 puan, 10 puan, 20 puan artış yapılmasını, teknik hizmetler sınıfına dâhil personelden açık mahallerde fiilen çalışanlara ek özel hizmet tazminatı oranında yüzde 20 artış yapılmasını, naklen atamalarda ev eşyasını fiilen taşıyıp taşımadığına bakılmaksızın yer değiştirme masrafı ödenmesini, öğretim elemanlarına ödenmekte olan eğitim-öğretim ödeneğinin bir kat artırımlı ödenmesini ve daha birçok konuda kazanımların elde edilmesini sağladık” ifadelerini kullandı.
Kuruldukları günden bu yana, özgürlüklerin önündeki bariyerlerin kaldırılması, sorunların çözüme kavuşturulması, çalışma ve hayat şartlarının iyileştirilmesi için çalışıp çabaladıklarının, mücadele verdiklerinin altını çizen Yalçın, şöyle konuştu: “Nöbete ücret ödenmesinden sınav ücretlerinde adaletsizliğin son bulmasına, kariyer basamaklarının yeniden hayata geçirilmesinden 3600 ek göstergeye, Öğretmenlik Meslek Kanunu’ndan sözleşmelilerin kadroya geçirilmesine kadar her alanda terimiz, yerimiz ve imzamız var diye boşuna konuşmuyoruz. Çok daha fazlasını başardık. Kazanımlarımızı bir kitapta toplayıp, tarihe kayıt düştük.”
Sendika kanunundaki yanlışlar düzeltilmeli, eksikler giderilmelidir
4688 sayılı Kanun ile ilgili birikmiş sorunlar bulunduğunu vurgulayan Yalçın, “Toplu sözleşmede de hüküm altında aldığımız üzere, 6 milyonu aşkın kitlenin yükünü taşıyamayan 4688 sayılı Kanun’u değiştirme zamanı gelmiştir. Toplu sözleşmenin kapsamı, süresi, süreci, tarafları, işleyişi, adil ve eşit şartlarda bir pazarlığı mümkün kılacak şekilde değiştirilmelidir. Kamu Görevlileri Hakem Kurulu bağımsız karar verecek niteliğe kavuşturulmalı, örgütlenme özgürlüğünün kapsamı genişletilmeli, emeklilerin örgütlenme hakkı teslim edilmelidir. Dayanışma aidatı olan, uluslararası normlara ve evrensel ilkelere uygun bir toplu sözleşme düzeni kurulmalıdır. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor. Sendika olarak üzerimize düşeni yapacak, elimizden gelen katkıyı vereceğiz” değerlendirmesinde bulundu.
Ali Yalçın, sadece özlük haklarıyla, salt ücret sendikacılığıyla yetinmediklerini dile getirerek, sözlerini, “Üyemiz, ülkemiz ve yerküre için çalışıyor, ter akıtıyoruz. Sorunlardan beslenmek yerine çözümlerle güçlenmeye devam edeceğiz” şeklinde tamamladı.
Toplantılarda Mustafa Bostancı, Hıdır Yıldırım, Mustafa Canıtez, Raşit Eğin, Halit Ortaköy, Ahmet Günenç ve Tarkan Zengin birer sunum yaptılar.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.