MEB Bir Haksızlığa Daha İmza Atmaya Hazırlanıyor

MEB Bir Haksızlığa Daha İmza Atmaya Hazırlanıyor

Gerçek Alan Değişikliği bekleyen duyarlı öğretmenlerin mailini sizlerle paylaşıyoruz. İşte olay yaratacak o mail ...

MEB Temmuz ayı içerisinde kapatılan dershanelerde çalışan ve belli bir süre dershanede çalışmış ya da hala çalışmakta olan öğretmenleri KPSS sınavına girmeden sadece mülakat ile kadrosuna almaya hazırlanıyor.

Sizce de bu konu atama bekleyen öğretmen adaylarına, memur öğretmenlere hatta ve hatta MEB öğretmeni olup gerçek alan değişikliği ile alanına geçmek isteyen öğretmenlere haksızlık değil midir?

MEB neden aynı pozisyona farklı yöntemlerle atama yapıyor, bu atamaları nasıl yapabiliyor? Öğretmen olmak için KPSS sınavı ayrıca branşlara özel alan sınavına tabii tutulup atanan öğretmenler ile dershane öğretmenlerine uygulanan yöntem neden birbirinden farklı ?

Bin bir güçlükle senelerdir dershaneye giderek KPSS ve alan sınavlarına hazırlanan öğretmen adaylarının suçu günahı nedir? 80-90 puanlarla ataması yapılmayarak senelerdir sınavlara giren öğretmen adaylarının suçu günahı nedir?

Birkaç ay önce ilk atama bekleyen öğretmenlere haksızlık olacağını ileri sürerek diplomaya dayalı alan değişikliği yapmayan MEB bu haksız uygulamaya nasıl imza atacak şaşırıyorum.

Herhangi bir fakülte mezunu Lisans KPSS sınavına girerek memur olarak atanan bir kişi düşünelim. Bu kişi hem devlet memuru olarak çalışıp hem de 2. üniversitesini okuyup pedogojik formasyonunu almış olsun. MEB devlet memuruna bile kurumlararası ilk atama hakkını kaldırarak, kurumlararası atanma ile öğretmen olmalarına imkan vermeyerek tekrar KPSS sınavına girmeleri gerektiği konusunda karar almışken devlet memuru bile olmayan hatta hayatında hiç KPSS sınavına dahi girmemiş olan dershane öğretmenini mülakat ile kadrosuna nasıl alabiliyor?

Malum seçim arefesi…Sırf dershane öğretmenlerinin oylarını kazanabilmek adına bu kadar haksızlık yapılarak binlerce kişinin hakkına nasıl girebiliyorlar?

Aynı pozisyon için farklı uygulamalar yapılmamalıdır. Ayrıcalıklı sınıf kabul edilemez. Ayrıcalık olan bir durumda eşitlikten söz edilemez.

Sınavsız sadece mülakat ile yapılacak olan söz konusu atamalar daha önce sınavla atanan her öğretmene yapılan bir haksızlıktır.

MEB yetkililerinin bu haksızlığa imza atmadan yapılacak olan uygulamanın yanlışlığını fark etmesi dileği ve duasıyla…

ajanskamu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.