İlçe müdürleri yine suç işliyor

İlçe müdürleri yine suç işliyor

İlçe Müdürleri, Yönetici Görevlendirme Yönetmeliğinin “Müdür başyardımcılığı ve müdür yardımcılığına görevlendirme” başlıklı maddesine aykırı hareket ediyor

Bilindiği gibi geçen yaz yapılan 4 yıl ve üzeri görev yapmış okul ve kurumların müdürlerini değerlendirerek 75 altında puanlar veren ve görevden çekilmelerine sebep olan İlçe Milli Eğitim Müdürlerinin bir kısmı yaptıkları haksız değerlendirmelerden dolayı yargı karşısına çıkmak durumunda kaldılar, açılan davaların büyük bir kısmı da devam ediyor.

Bu durumun üstünden 3-4 ay geçmesine rağmen İlçe Milli Eğitim Müdürleri yine rahat durmuyor, şimdi de müdür yardımcısı görevlendirmelerine musallat olmuş durumdalar.

Yönetici Görevlendirme Yönetmeliğinin “Müdür başyardımcılığı ve müdür yardımcılığına görevlendirme” başlıklı maddesi şöyle diyor;

MADDE 23 – (1) Müdür başyardımcısı ve/veya müdür yardımcısı norm kadrosu boş bulunan eğitim kurumlarına, görevlendirilecekleri tarih itibarıyla 5 ve 7 nci maddelerde belirtilen şartları taşıyor olmaları kaydıyla, görevlendirme yapılacak eğitim kurumunda veya eğitim kurumunun bulunduğu ilçe ve ildeki eğitim kurumlarında halen yönetici veya öğretmen olarak görev yapanlar arasından, eğitim kurumu müdürünün inhası ve il millî eğitim müdürünün teklifi üzerine valinin onayı ile müdür başyardımcısı ve müdür yardımcısı görevlendirilir.

Ancak bunu sayın İlçe Milli Eğitim Müdürleri nasıl okuyorlar bilmiyorum ama sanki kendi görevleriymiş gibi harıl harıl müdür yardımcısı listesi yapıyorlar. Boş olan müdür yardımcılıkları için okul müdürlerine isimler vererek kendi istedikleri kişilerin görevlendirilmesini istiyorlar. Oysa ki yönetmelik gayet açık. Kendi çalışacağı yardımcıyı müdürün seçmesi de en büyük hakkı.

Yukarıda dediğimiz gibi suç işlemeyi ve yönetmeliklere karşı hareket etmeyi adet haline getirmiş olan ilçe müdürlerinin bu alışkanlıklarından vaz geçmelerini bekliyoruz.

Şu anda yargıdan ve yetkili sendika güdümündeki bakanlıktan onların gönüllerini hoş edecek sözler söylenmiş olabilir ama hatırlatmak istediğimiz bir şey var.

Unutmasınlar ki, “bu günün yarını, bu dünyanın da ahireti var”

Saygılarımla…

 

Sungur A.K.

Kamupostasi.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum