Dürüstlük Pahalı Bir Mülktür Ucuz İnsanlarda Bulunmaz

Dürüstlük Pahalı Bir Mülktür Ucuz İnsanlarda Bulunmaz

SENDİKACILIK EMEK İSTER, EMEĞİ SAVUNACAK YÜREK İSTER ALTIN ATEŞTE İNSAN MİHNETTE BELLİ OLUR

Bastığın yerleri `toprak!` diyerek geçme, tanı:
Düşün altındaki binlerce kefensiz yatanı.
Sen şehit oğlusun, incitme, yazıktır, atanı:
Verme, dünyaları alsan da, bu cennet vatanı.

Diyerek destan yazan aziz şehitlerimizi,  gazilerimizi ve Gazi Mustafa Kemal ATATÜRKÜMÜZÜ ve kahramanlarımızı RAHMET VE MİNNETLE YADEDİYORUZ Ruhları Şad mekânları cennet olsun.

Diyanet ve Vakıf Hizmet kolunda HAK ve İTİBARIMIZI korumak üzere sendikal faaliyetler sürdürüyoruz.

Diyanet İşleri Başkanlığı Devletimizin önemli ve güzide kurumlarından birisidir. Bu kurumda çalışmaktan onur ve mutluluk duyuyoruz. Üreten, yol gösteren ve hak ettiğini kimseden çekinmeden almayı şiar edinen bir anlayışla sendikal faaliyetlerde bulunan sendikamız Çalışma hayatında karşılaştığımız sıkıntılarla ilgili görüş ve önerilerimiz kamuoyu ile paylaşarak gereken tedbirlerin alınmasını talep ediyor ve takipçisiyiz.

-Çalışma hayatında çok sık yapılan mevzuat değişiklikleri sıkıntılara ve problemlere sebebiyet vermektedir. 657 Sayılı D.M.K nun da belirlenen ve 72. Maddesinde (Yer Değişikliği) yer almayan ve Hiçbir kurumda olmayan yer değişikliği için zorunlu kılınan MBSTS eziyetine son verilmelidir. 50.000 kişinin katıldığı sınavda 19.000 kişi 50 puan ve üstünü alarak tayin ve nakil hakkı elde ederken 30.000 aşkın personel bu haktan mahrum edilmiştir. Şimdi bu haktan mahrum edilen çalışanlar bu engeli aşmak için sağlık mazeretine ve adamı olanın hizmet gereği esasına sığınarak çare arayacaklardır.

Rotasyonla hizmette kalite değil sıkıntı ve problem getirmiştir. Yıllarını din hizmetine veren bu insanlar mağdur edilerek kuruma küsmekte ve kırgın olarak ayrılmaktadır. Rotasyonda ölçü ve adalet sağlanamamıştır. Bu ithamlara maruz kalmak Diyanete yakışmıyor.

Görevlilerimize Dernek yöneticilerinin, muhtarların ve siyasetçilerin edep ve saygı kurallarını çiğneyerek görevlerine müdahaleleri haddi aşma boyutuna ulaşmıştır. Kurum Yöneticilerimiz İl ve İlçe Müftülerimizin bunlarla ilgili tedbir almalı ve görevlisine sahip çıkmalıdır.

Dini Değerler ve programlar siyasetten uzak tutulmalı Diyanet yöneticilerimiz ve çalışanlarımız özellikle yaklaşan genel seçimler de dikkatli ve duyarlı olmalı Diyanetin itibarına zarar verilmemelidir. 

Camilerde çok sık para toplanması görevliyi bezdirdiği gibi imajını sarsmaktadır. Bununla ilgili tedbir alınmalıdır.

Yıllarını Bu kuruma veren görevlilerin Hac ve Umre görevlendirmelerinde görev sürelerinde bir defa görevlendirilerek kurum içi barış, sevgi ve paylaşımla mensubiyet şuuru sağlanmalıdır.

Bazı ucuz adamlar Sendikal Baskı ve şantajlarda bulunmaktadır. Etik sözleşmesi ve Mobbing genelgesi esasları doğrultusunda acil tedbir alınmalıdır. Uyarıyoruz Ateşle oynayan ya elini ya da kendini yakar.

Vakıflar Genel Müdürlüğünde çalışanlarımızın;

1- Terfi imkânları sağlanmalıdır.  Müdür yardımcılığı ve şef kadroları ihdas edilerek hizmette kalite ve çalışanların heyecanları arttırılmalıdır.

2-Görevde Yükselme imtihanları yapılmalı ve bu imtihanlarda sadece yazılı puanlar esas alınmalıdır.

3-Kültürümüzün bekçisi Vakıf çalışanlarının maaş ve sosyal hakları yeniden düzenlenmelidir. Kurum özel bütçeye ve geniş imkânları sahip bulunmaktadır. Bu itibarla Kurum içindeki ücret adaletsizliği giderilmelidir.

4-Yemek ve servis problemleri giderilmelidir.

DÜRÜSTLÜK PAHALI BİR MÜLKTÜR UCUZ İNSANLARDA BULUNMAZ

Değerli Kamu çalışanları Memur iyi temsil edilmemektedir. Memur Kıdem ve Liyakatlerine göre değil iktidara yakınlığına ve yandaş sendikaya üyeliğine göre terfi ve muamele görmektedir. Memuru temsil etmek üzere yetki alan sözde sendika memurun 2 yılını çalınmıştır. Haklarını korunmamıştır.  Hakim ve Savcılara, Öğretim üyelerine, Milletvekili ve emeklilerinin maaşlarına 1000 TL ve üzeri zam yapılırken memura enflasyonun altında artış yapılması yüreklerimizi burkmuştur. Sözde sendika enflasyon farkını bile isteyemeyerek ve sesini çıkartamayarak memura ihanet etmiştir. Gelecek 2 yılının heba olmasını istemiyorsan Sendikal tercihini iyi yap. Memurun yegâne temsilcisi Türkiye Kamu-Sene yetki ve destek ver.

Memurun gerçek ve yegane tek temsilcisi TÜRKİYE KAMU-SEN bu haksızlığa razı olmayarak memurun ümidi ve sesi olmak üzere misyonunun gereği haksızlığa karşı çıkmak ve sizin adınıza haykırmak için;  4 Nisan 2015 tarihinde Ankara da EK ZAMMI UNUTMA İŞ GÜVENCEME DOKUNMA yürüyüş ve mitingi yapacaktır. % 12 Ek zammını dile getirmek ve iş güvencene sahip çıkmak üzere Biz susmayacağız sizde susmayın diyerek mitingimize davet ediyoruz.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur. 18.03.2015

 

Hazım Zeki SERGİ

Türk Diyanet Vakıf-Sen

Genel Başkanı
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.