Davutoğlu'na Altın Cevabı: Kurtarmaz

Davutoğlu'na Altın Cevabı: Kurtarmaz

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Başbakan Davutoğlu'na cevap verdi.

Sayın Davutoğlu; hala çocuk sahibi olmayan öğretmenler, memurlar var.  Çünkü eşleriyle aralarında yüzlerce kilometre var. Çocuk doğurmuş olanlar da bin pişman. Senin altının kurtarmaz. Bin kilo altın versen de kurtarmaz. Önce eşleri bir araya getir.  

Türkiye Kamu-Sen, Türk Eğitim-Sen olarak hiçbir konuyu atlamadıklarını, her problemin üzerine gittiklerini kaydeden Koncuk, 15 Ocak’ta bordro yakma eylemi yapılacağını, Hükümeti protesto edeceklerini söyledi.

Eş durumu tayinlerine değinen Koncuk, “Milli Eğitim Bakanlığı’nda Şubat ayında eş durumu tayinleri yapılacak. Eş durumu tayinleri konusunda çok büyük gayret sarf ettik ve Şubat ayı itibariyle problem yaşanmamasını sağladık. Bu işi biz çözdük. Şimdi Ağustos ayında tayin isteyen arkadaşlarımız haklı olarak bir endişe içerisindeler. ‘Ne olacak?’ diye soruyorlar. Elbette bununla ilgili de mücadele vereceğiz, bundan kimsenin şüphesi olmasın. Önce Şubat ayını atlatalım. Açtığımız davanın sonucunu görelim. Daha sonra gerekeni yaparız. Bürokratlarla sohbet ederken, ‘Ağustos’ta geçici bir maddeyle muaf tutulabilir’ teklifi getirdim ama pek sıcak bakmadıklarını biliyorum. Buna rağmen üzerine gideriz. Ağustos’ta da problemi çözdük diyelim. Sonrasında yine aynı sıkıntı devam edecek. Dolayısıyla meseleyi kökten çözmemiz lazım” diye konuştu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ‘Doğum yapan her anneye ilk altın devletten” sözlerini değerlendiren Koncuk, “Sayın Davutoğlu; hala çocuk sahibi olmayan öğretmenler, memurlar var.  Çünkü eşleriyle aralarında yüzlerce kilometre var. Çocuk doğurmuş olanlar da bin pişman. Çünkü çocukları ortada kalmış. Senin altının kurtarmaz. Bin kilo altın versen de kurtarmaz. Önce eşleri bir araya getir. Kutsal aile yapısını madem bu kadar önemsiyorsunuz, o zaman eşleri bir araya getirmeye engel olan maddeleri mevzuattan çıkarın ki, aileye, çocuğa ne kadar önem verdiğinizi anlayalım.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum