Birleşik Kamu-İş 7 Yaşında

Birleşik Kamu-İş 7 Yaşında

Birleşik Kamu-İş 7 Yaşında

Ülkemizi 2002 yılından bugüne yöneten AKP iktidarı döneminde kamu emekçileri ekonomik, mesleki, özlük, örgütsel ve sosyal hakları yönünden en zor günlerini yaşamaktadır. Bugün toplumda önemli bir yeri ve saygınlığı olan kamu emekçileri mutsuz, kaygılı ve daha da önemlisi umutsuz hale getirilmiştir.

Kamu emekçilerini bu zor ve umutsuz durumdan çıkaracak en önemli güç örgütlü mücadeledir, sendikal mücadeledir.

10 Nisan 2008 tarihinde kuruluş başvurusunu yaparak tüzel kişiliğini kazanan konfederasyonumuz Birleşik Kamu-İş; bağlı Eğitim-İş, Tüm Yerel-Sen, Büro-İş, Kültür Sanat-İş, Tarım Orman-İş, Ulaşım-İş, Genel Sağlık-İş, Enerji-İş, Tapu Çevre Yol-İş sendikalarımız ile birlikte kuruluşundan bugüne geçen sürede emek, demokrasi, bağımsızlık, eşitlik ve özgürlük mücadelesinde kamu iş kolunun dördüncü konfederasyonu olarak hak ettiği onurlu yerini almıştır.

Kamu emekçilerinin çağdaş, laik, demokratik, tam bağımsız Türkiye’de insanca ve kardeşçe onurlu bir yaşam sürdürebilmesi için ülkemizin ulusal gelirinden hak ettiği payı alması ve daha iyi koşullarda görevlerini yapmaları konfederasyonumuzun kuruluş gerekçesi ve temel felsefesidir.

Konfederasyonumuz büyük devrimci Mustafa Kemal Atatürk  önderliğinde emperyalist işgale karşı verilen bağımsızlık ve özgürlük savaşının kazanılması ile kurulan modern ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin kazanımlarına, değerlerine ve devrimlerine sahip çıkma mücadelesi ile emek mücadelesini ve sendikal mücadeleyi birlikte yapmaktadır, yapmaya devam edecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle konfederasyonumuzun Birleşik Kamu-İş’in 7. Kuruluş Yıldönümünü kutluyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.