Ali Yalçın'dan Cumhuriyet Gazetesine Tepki

Ali Yalçın'dan Cumhuriyet Gazetesine Tepki

Cumhuriyet gazetesi, Antalya Lisesi’nde Cuma Namazı kılmak isteyen lise öğrencilerine kolaylık sağlayan Okul Müdürü İmdat Kızılsekili’yi hedef aldı.

Cumhuriyet gazetesi, Antalya Lisesi’nde Cuma Namazı kılmak isteyen lise öğrencilerine kolaylık sağlayan Okul Müdürü İmdat Kızılsekili’yi hedef aldı.

MEHMET İHSAN BAKAR / ANKARA - İslam düşmanlığında sınır tanımayan Cumhuriyet gazetesi, bu defa da Antalya Lisesi’nde Cuma Namazı kılmak isteyen öğrencilerin ibadet haklarını kullanmaları için yapılan saat ayarlamasını hedef aldı. Antalya Lisesi’nde Cuma Namazı kılmak isteyen lise öğrencilerine kolaylık sağlamak amacıyla sadece cuma günleri öğle arasını 50 dakika kaydıran Okul Müdürü İmdat Kızılsekili’yi hedef alan Cumhuriyet, uygulamaya öğrenci velilerinin de karşı çıktığını öne sürdü. Yayınladığı haberde din karşıtı sol sendikaların görüşlerine de yer veren Cumhuriyet, “Çocukların sabah kahvaltısı ile öğle yemeği arasındaki açlık süresi uzuyor. Uygulama gelişimlerini olumsuz etkiler” şeklinde komik gerekçelere sığındı.

DİN DÜŞMANLIĞINA KILIF ARAMASINLAR

Cumhuriyet gazetesinin namaz düşmanlığı yapılan haberiyle ilgili Yeni Akit’e konuşan Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, “Sayın müdürümüz talepler üzerine bir karar alıp, Cuma Namazı için yarım saat kaydırma yapmış. Sağlık yönünden, açlık yönünden itiraz edenlere şunu sormak isterim; bu milletin çocuklarının yemeği sadece Cuma Namazı nedeniyle mi gecikiyor? Müslüman bir ülkede ibadet hakkının kullanılmasını sağlamak ne zamandan beri sağlığa zararlı hale geldi? Yaptıkları din düşmanlığına kılıf aramasınlar” diye konuştu. 

AYNI UYGULAMAYI BÜTÜN OKUL MÜDÜRLERİNDEN BEKLİYORUZ

Yeni Akit’e konuşan Eğitim-Bir Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, bu haberi yayınlayanların ne Anayasa’dan ne de genelgelerden haberleri var. İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’nin 18 inci maddesi, Anayasamızın 24. maddesi ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın 1977 tarihli 11926 Sayılı Genelgesi gereği; okul idarecileri, sahip oldukları dini inancın gereğini / ibadetlerini yerine getirmek isteyen eğitim çalışanları ve öğrencilere, yetkileri dâhilinde gerekli kolaylıkları sağlamaları gerekir. Bu müdürümüzün yaptığı uygulamayı başta Milli Eğitim Bakanlığı olmak üzere bütün okul müdürlerinden bekliyoruz” dedi.

OKUL MÜDÜRÜNÜ HEDEF ALDILAR

Antalya’da tam gün eğitim veren Antalya Lisesi’nde öğrencilerden ve velilerden gelen talep üzerine sadece cuma günleri öğle arasında Cuma Namazlarını kılabilmeleri için 50 dakikalık bir değişikliğe gidildi. Bu haberi duyar duymaz gazetesine taşıyan Cumhuriyet ve Eğitim-İş Sendikası namaz düşmanlığı yaparak, idarecilik görevinde bulunan Okul Müdürü İmdat Kızılsekili’yi ‘keyfi uygulama’ yapmakla suçladı.

İBADET YAPMAK BİR İNSAN HAKKIDIR

Namaz karşıtı çevrelerin baskı yaparak hedef aldığı Antalya Lisesi Müdürü İmdat Kızılsekili, Cuma Namazı talebinin hem öğrencilerden hem de velilerden geldiğini belirterek, “Bazı velilerimiz bu uygulamaya tepki gösteriyor; ancak kabul edelim ki ibadet hakkı da bir insan hakkıdır. Vakit namazı için böyle bir ayrım yapamayız ama Cuma Namazının telafisi yok. Öğrencilerimizin ibadet hakkına saygı göstermeliyiz” dedi.

Yeni Akit

1513187_356953251175955_5097909557245227262_n.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum