Zümre toplantıları ile ilgili Bakanlık yazısı

Zümre toplantıları ile ilgili Bakanlık yazısı

Bilindiği üzere her eğitim dönemi başında zümre öğretmenler kurulu toplantıları düzenlenmekte ve bu toplantılar tutanak haline getirilmekte.


Bilindiği üzere her eğitim dönemi başında zümre öğretmenler kurulu toplantıları düzenlenmekte ve bu toplantılar tutanak haline getirilmekte. Eğer çalışılan okulda zümre yoksa bu toplantılar idarecilerle yapılarak ve tutanak haline getirilerek yapılmaktadır. Ancak idarecilerle yapılan zümre öğretmenler kurulu toplantılarının hiçbir anlamı ve hukuki dayanağı bulunmamaktadır. Bu hususta Türk Eğitim-Sen olarak; zümre öğretmenler kurulu toplantılarıyla ilgili il il farklı uygulamaların devam ettiğine ilişkin eğitim çalışanlarından aldığımız şikâyetler üzerine yaptığımız başvuruya Bakanlıktan olumlu cevap gelmiştir. 

Milli Eğitim Bakanlığından yazımıza gelen cevabi yazıda; Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Kurumları Yönetmeliği 95/1 maddesi uyarınca; zümre toplantısının aynı okulda, aynı sınıfı okutan sınıf öğretmenlerine ve aynı dersi okutan branş öğretmenlerinin bulunması halinde yapılacağı, bulunmadığı takdirde “zümre öğretmenler kurulunun oluşturulamayacağı” belirtilmiştir.

  

MEB’in cevabi yazı için tıklayınız

Türk Eğitim-Sen Genel Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.