Zorunlu eğitim 9 yıla çıkıyor

Zorunlu eğitim 9 yıla çıkıyor

Milli Eğitim Bakanlığı, okul öncesi eğitim çağına gelen çocuklar için öngördüğü zorunlu eğitim süresini 9 yıla çıkarıyor.

2009 -2010 eğitim ve öğretim döneminde ilk etapta 32 ilde pilot olarak uygulanacak olan iller arasında Samsun da bulunuyor.



Projeyi hayata geçirecek pilot illerin vali ve il milli eğitim müdürlerini Ankara'ya davet edip toplantı yapan Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, okul öncesi eğitimi zorunlu hale getirmedeki hedefleri ve sisteminin işleyiş biçimini anlatmıştı.

Proje kapsamında zorunlu anaokulu projesi ile 8 derslikli okullarda ana sınıfı açılacak, anaokullarında ikili öğretime geçilecek ve kapatılan köy okulları, anaokulu olarak değerlendirilmek üzere tekrar faaliyete geçirilecek.

Zorunlu okul öncesi eğitimin uygulanacağı illerde, çocuklar toplam 5 yıl eğitilecek ve 9 yıllık mecburi eğitime geçişleri yapılacak. Projenin hayata geçirilmesiyle birlikte çocukların okula başlama yaşı 5'e çekilmiş olunacak.

Proje belirlenen pilot illerde başarıyla sonuçlandıktan sonra da 9 yıllık zorunlu eğitim, ülke genelinde uygulanacak.

2009 -2010 eğitim-öğretim yılından itibaren 5 yaş grubunda okul öncesi eğitimin zorunlu olmasının planlandığı 32 il şöyle: Amasya, Nevşehir, Çanakkale, Bilecik, Edirne, Karabük, Ardahan, Gümüşhane, Trabzon, Yalova, Karaman, Tunceli, Kilis, Bolu, Kırıkkale, Bayburt, Burdur, Kırklareli, Muğla, Düzce, Bartın, Artvin, Çankırı, Kütahya, Rize, Isparta, Kırşehir, Giresun, Uşak, Eskişehir, Sinop ve Samsun.

zaman

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.