Zenginler artık tonla altın alıyor

Zenginler artık tonla altın alıyor

Süper zenginler artık tonla altın alıyor

Altın fiyatlarının daha da yükseleceği beklentisi, altına olan talebi artırırken, süper zenginlerin aldıkları külçe altın miktarı artık tonlarla ifade ediliyor.


Yatırım bankacıları, “süper zenginlerin bu tutumunu, varlıklarını finansal sistemin dışına çıkarmak isteyenlerin ekonomik endişeleri” olarak açıklıyor.
1 tonun üzerinde alan var
Reuters ile Küresel Özel Bankacılık Zirvesi'nde konuşan İsviçreli banka UBS'in yöneticisi Josef Stadler, iki dipli resesyon korkusunun fiziksel altınla birlikte, bu madeni çıkaran şirket hisselerine ve yine altına dayalı yatırım fonlarına ilgiyi artırdığını belirtti. Stadler, şu değerlendirmeyi yaptı: “Sadece yatırım fonu ya da vadeli piyasada altın almıyor, fiziksel anlamda altın satın alıyorlar. Elimizde bir çiftin, bir tonun üzerinde altın alıp başka bir yere taşıdığı bir örnek mevcut.”
Altın sigorta gibi
Julius Baer's yatırım danışmanlığı şirketinin, Asya bölgesi yatırım baş yöneticisi Van Anantha-Nageswaran ise, süper zenginlerin bu eğilimine ilişkin şunları söyledi: “Yatırımcı ABD'den gelen umut verici olmayan veriler ve zayıf doların yarattığı endişeler nedeniyle altına yatırımı artırdı. Altını bir sigorta olarak görüyorum ve müşterilerime, portföylerinin en az yüzde 10'unu altın olarak tutmasını tavsiye ediyorum.”
Soros ve Buffet uyarmıştı
Milyarder yatırımcı George Soros ve yatırım gurusu olarak tanınan Warren Buffet, geçen ay son fiyat balonun altında oluştuğu konusunda uyarıda bulunmuştu. Ünlü yatırımcılar, altının piyasadaki fiyatından başka değer artışını gerektirecek bir neden olmadığına vurgu yaparak bu görüşleri dile getirmişti.

Altın 1.325 dolarla yeni rekor kırdı

REKORA doymayan altın dün de yeni bir tarihi zirve yaptı. Altının ons fiyatı 1.325 dolara tırmanırken, içerde de çeyrek altının fiyatı 103.75, Cumhuriyet altının fiyatı da 413.00 lira oldu. Doların uluslararası piyasalardaki değer kaybı ve küresel piyasalara yönelik endişelerle altına yönelen yatırımcıların talepleriyle rekor kıran altının önümüzdeki dönemde 2000 dolara kadar tırmanması öngörülüyor.


Hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.