Zekeriya Öz'ü devre dışı bırakan emir

Zekeriya Öz'ü devre dışı bırakan emir

Tarihin en büyük yolsuzluk ve karapara aklama soruşturmasını yürüten 2 savcıya ilave 2 savcı tayininin “skandal görev talimatı” ile yapıldığı ortaya çıktı. Böylece soruşturmanın kontrolü Zekeriya Öz’den alındı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı'nın iki ayrı soruşturmaya da iki yeni savcının da ilave olarak görevlendirdiği ve aralarında 2 kişinin tercihine göre karar verileceğine yönelik talimat verdiği ortaya çıktı. Görevlendirme yazısındaki "Mukteza tayininde ve herhangi bir hususta hukuki ihtilaf olduğu takdirde görevli üç cumhuriyet savcısından ikisinin imzasıyla işlem yapılacaktır" şeklinde ifadelerin yolsuzluk soruşturmasına açık bir müdahale anlamına geldiği belirtildi. Çolakkadı'nın talimatında Başsavcı Vekili Zekeriya Öz'ün de devre dışı bırakıldığı görüldü.

Soruşturmayı başlatan her bir savcının yanına yeni görevlendirilen iki savcının görevlendirilmesi ve kendisine getirilecek konuların 3 savcıdan 2'sinin mutabakatı ile getirilmesinin istenmesi de soruşturmaların kontrolünün Zekeriya Öz'den alınıp bizzat Başsavcı Turan Çolakkadı'ya geçtiğinin kanıtı oldu. 

Oysa operasyonun ilk saatlerinde savcı ataması yapılsa da dosyaların sorumlusunun soruşturmaları başlatan savcılar olduğu ifade edilmişti.

Bakan Ergin başsavcıyla görüştü

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Başsavcı Turan Çolakkadı'yla Haliç Kongre Merkezi'nde bir araya geldi. Bakan-başsavcı zirvesi, 7 şüphelinin tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk edilmesinin hemen ardından gerçekleşti

 
Bugün

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.