Zafer Mutlu'nun kaçak koleji yıkıldı

Zafer Mutlu'nun kaçak koleji yıkıldı

Doğan Holding Yönetim Kurulu Üyesi Zafer Mutlu'nun kızının üzerine kayıtlı, Kemerburgaz'daki Kemer Koleji'nin su havzasındaki kaçak binaları yıkıldı.

Doğan Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Vatan Gazetei Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Mutlu'nun Kemerburgaz'daki 10 yıllık kaçak koleji yıkıldı. Bu sabah saat 05 sıralarında gerçekleşen yıkımı belediyenin yıkım ekipleri gerçekleştirdi.

Mutlu, arazinin kendi adına tahsis edilmesi için açtığı davayı kaybetmiş ve Eyüp Belediyesi ile uzlaşma arayışı da sonuçsuz kalmıştı.

Eyüp Belediye Meclisi, Doğan Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Vatan gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Mutlu'nun kızı adına kurduğu vakfa ait Kemerburgaz'daki 10 yıllık kaçak kolej için uzlaşma teklifini geri çevirmişti.

Yıkım haberini alarak olay yerine gelen çocukları bu okulda eğitim gören veliler, pazar sabahı büyük bir şokla uyandıklarını belirtti.

İki çocuğunun bu okulda okuduğunu belirten veli Damla Şen, ''Okulların açılmasına bu kadar kısa süre kala habersizce bunu yaptıklarına inanamıyorum. 500 kişiyle yıkmaya geldiler, 500 kişiyle gelirlerse okul ancak yapılır'' dedi.

Bir başka veli ise eğitim kurumlarının yıkılmasına ilk kez Türkiye'de rastlandığını ileri sürdü. Veliler okula hazırladıkları çocuklarına, okullarının yıkıldığını nasıl söyleyeceklerini düşündüklerini dile getirdi.

''KAÇAK YAPILAR SU HAVZASINDA BULUNUYORDU''

 Öte yandan, yıkımla ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, kaçak yapıların, Alibeyköy Su Havzası'nda bulunduğu belirtildi. Açıklamada, şunlar kaydedildi: ''Maliye Hazinesi ve Eyüp Belediyesi adına kayıtlı parseller üzerine yapılan kaçak yapılar Alibeyköy Su Havzası'nda bulunuyordu. Orman tahdit (çevreleme, sınırlama) sınırları dışında kalan 3106, 1384 ve 1405 sayılı parsellerle ilgili Orman Genel Müdürlüğü ile Vakıf arasında herhangi bir tahsis, kiralama veya irtifak sözleşmesi de bulunmuyordu.

Haber7

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.