Yunanistan'da erken seçim

Yunanistan'da erken seçim

Yunanistan Başbakanı Kostas Karamanlis erken seçime gitme kararı aldı. Karamanlis "Ülkemiz ekonomik açıdan kritik bir dönemden geçiyor" dedi

YUNANİSTAN Başbakanı Kostas Karamanlis, ülkede erken seçime gidileceğini açıkladı. Karamanlis, tüm televizyon kanallarının canlı yayına geçerek yaptığı açıklamasında, bugün Yunanistan Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas'ı ziyaret ederek, erken seçim için parlamentoyu feshetmesini isteyeceğini söyledi. Açıklamasında, uluslararası ekonomik kriz nedeniyle zor kararlar alınması gerektiğini belirten Karamanlis, "Ülkemiz ekonomik açıdan kritik bir dönemden geçiyor. Bu güç kararların derhal alınması gerek, çünkü tehlike büyük. Maalesef kolay bir çıkış yolu yok. Bu kararları derhal almak ve ülkemizin geleceği için uygulamak zorundayız. Bu nedenle, halktan yetki almak gereğinin doğduğu kanısındayım" dedi. Bu arada, Yunan televizyonları, YDP'nin kamuoyu yoklamalarında POSOK'un 6.4 puan gerisinde olduğuna dikkati çekerek, erken seçim kararını "Kumar" olarak nitelediler. Televizyonlar, erken seçimin 4 Ekim'de yapılmasının beklendiğini, ancak 11 Ekim'e de bırakılabileceğini kaydettiler. Yunanistan'da son genel seçim 14 Eylül 2007'de yapılmıştı.

Hristofyas katılmıyor
KIBRIS müzakerelerinin ikinci turu için bugün yapılacak ilk görüşme Rum tarafınca 'ertelendi'' KKTC Başbakanı Derviş Eroğlu, Hristofyas'ın Yeşilırmak geçiş kapısında yaşanan sıkıntıları gerekçe göstererek katılmama kararı alması ile ilgili "Hristofyas sıkışmış olmalı ki, bir senaryo hazırlayarak bunu bahane buldu" dedi.

Sabah

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.