YÖNETİCİ ATAMADA UNUTULAN BİR HUSUS

YÖNETİCİ ATAMADA UNUTULAN BİR HUSUS

13.8.2009 Yayınlanan MEB Yönetici atama yönetmeliğinin 11. maddesinin 5.fıkrasında “Bir sınav sonucuna dayalı olarak ancak bir kere atama yapılabilir.” İbaresi vardır.Ve bir sınav puanı yeni bir sınav yapılana kadar da geçerlidir.Durum böyleyken hiç hesab

Bilindiği gibi bir çok il ikinci hatta üçüncü sınava dayalı yönetici atamaları yapmaya başladı.Fakat sınavda başarılı olup atanan ve özür grubundan yer değiştirmek zorunda kalan öğretmenlerin burada bir hak kaybı söz konusudur.Nihayetinde yönetici görevinden kendi isteğiyle istifa etmemiş, eş yada sağlık özrü hatta olağanüstü hallere bağlı yer değiştirmek zorunda kalmıştır.Bir örnek verecek olursak örneğin Ankara iline Tekirdağ'dan sınav puanını kullanıp müdür yardımcısı olarak atanan bir öğretmenle Kayseri'den sınav puanını kullanmayan yada atanacak kadar yeterli puan alamayan biri gelmiştir.Ve sınava dayalı yönetici atamaları başladığında Tekirdağ'dan gelen öğretmene “sen Tekirdağ'da sınav puanını kullandın atandın hatta 4-5 ay da tecrüben oldu bu yüzden baş vuramassın! ”denilerek adeta ceza verilmektedir.

Tekrar bir başvuru hakkı verilmesi kimseyi de mağdur etmeyecektir.Neden derseniz Tekirdağ'dan gelen öğretmen atanmadan da gelebilirdi ya da atanarak gelmiş.Bu esasen Kayseri'den gelen öğretmeni bağlamaz.Ayrıca aynı yönetmeliğin 28.maddesinde

3) Yöneticilik görevlerinden;

a) Eş, sağlık, öğrenim durumu gibi özürler nedeniyle,

b) Alan değişikliği nedeniyle,

c) Norm kadro fazlası olması nedeniyle,

d) İl içi ve iller arası yer değiştirmeler nedeniyle

ayrılmış olanlar hariç olmak üzere, kendi istekleri ile ayrılmış olanlar bir yıl geçmeden yeniden yöneticilik görevine atanamazlar.” Maddesi ile de özür durumunun yanı sıra diğer nedenlere bağlı yöneticilik görevinden ayrılmış olanlara da isteğe bağlı yönetici atamalarında ayrıcalık sağlanıp olası bir mağduriyet engellenmiştir.

Sonuç olarak bu ayrıcalığın sınava dayalı yönetici atamalarına da dayanak teşkil etmesi gerekir.Nihayetinde kimse yarın başına ne geleceğini bilemezken bakanlık bizden geleceği görmemizi ve ona göre sınav puanımızı kullanmamızı istiyor.

Ayrıca bu suistimal edilmeside imkansız bir konudur.Özür grubundan yer değiştirmek isteyen bir öğretmen sırf başka bir ilde idareci olabilmek için özürmü oluşturacak kendine.

Ayrıca her hak dava açılıpta alınır diye bir şey yok.Aynı yönetmelik iki kez mahkeme kararına gerek kalmadan görülen aksaklıklara üzerine değiştirilmiştir.Bu sadece haklı bir öneri ve iyi bir anlatım meselesidir.


Cihan Sürücü
Memur.biz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum