YÖK'ten Üniversite idari personelinin karşılıklı yer değişikliği çalışması: Cumhurbaşkanlığı'na sundu

YÖK'ten Üniversite idari personelinin karşılıklı yer değişikliği çalışması: Cumhurbaşkanlığı'na sundu

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı, toplu sözleşme kapsamında üzerine verilen görevi yerine getirerek üniversite idari personelinin karşılıklı yer değişikliği hakkının gerçekleşmesini temin etmek amacıyla hazırladığı çalışmayı Cumhurbaşkanlığına arz etti.

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından devlet yükseköğretim kurumlarında görev yapmakta olan 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi memurlar için karşılıklı yer değişikliği çalışması başlatıldığını gündeme taşımıştık.

Devlet üniversiteleri, farklı devlet yükseköğretim kurumlarına geçme isteği olan memurların taleplerinin Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının hazırladığı sistem üzerinden alınması suretiyle ilk adım atılmıştı.

Bu kapsamda, 2024-2025 yıllarını kapsayan Yedinci Dönem Toplu Sözleşme hükümleri doğrultusunda Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından Üniversite idari personelinin karşılıklı yer değişikliği hakkı için toplanan taleplere göre hazırlanan mevzuat çalışması ve veriler; memur kadrolarına açıktan veya diğer kurum ve kuruluşlardan nakil suretiyle yapılabilecek yıllık atama sayısı, bu sayı sınırlamasına tabi tutulmayacak atamalar ile uygulamaya ilişkin hususları belirleme yetkisinin Cumhurbaşkanına ait olması nedeniyle Cumhurbaşkanlığına arz edilmiştir.

Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılacak değerlendirme sonrası, devlet yükseköğretim kurumlarında görev yapmakta olan memurların uzun süredir bekledikleri karşılıklı yer değişikliği hakkına kavuşmalarının sağlanacağı bekleniyor. (memurlar.net)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.