YÖK'teki zirveden 'açılıma destek' çıktı

YÖK'teki zirveden 'açılıma destek' çıktı

Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan YÖK Başkanı Özcan, demokratik açılım ve Kürt Dili ve Edebiyatı bölümü iile ilgili açıklamalarda bulundu.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, rektörlerle gerçekleştirdikleri toplantıda, ''demokratik açılım'' sürecine ne tür katkıda bulunabileceklerini ele aldıklarını belirterek, ''Bütün rektörlerimiz böyle bir açılıma üniversitelerimizin bir katkısının olmasını kabul ettiler'' dedi.

Prof. Dr. Özcan, davet edilen 27 üniversiteden gelen rektör ve rektör vekilleriyle YÖK'te bir araya geldi. Yaklaşık 2,5 saat süren toplantının ardından Özcan, gazetecilere açıklama yaptı.

Kürt Dili ve Edebiyatı bölümüyle ilgili YÖK'ün yapması gereken faaliyetler konusunun gündemlerinde olduğunu belirten Özcan, ''demokratik açılım çerçevesinde hangi tür faaliyetleri YÖK'ün üstleneceği meselesinin'' uzun bir süredir gündemlerinde olduğunu ifade etti.

Özcan, şunları söyledi:

''Hatta sizlerin yazdığı gibi değil, biz TRT Şeş'in açılmasından çok önce bu meseleyi düşünmeye, kafa yormaya başlamıştık. Hatta TRT Şeş açıldıktan bir müddet sonra İstanbul Üniversitesine Kürt Dili ve Edebiyatı Araştırma Merkezi için izin vermiştik. Bu faaliyetler devam ediyordu. Bunun üzerine hükümetimizin demokratik açılım süreci başlatıldı. Biz 'o sürece ne tür katkıda bulunabiliriz, üniversitelerimiz bu süreç için ne yapabilir' konusunda daha geniş bir çevreden görüş almaya karar verdik. Bunun için bugün 27 üniversitemizin rektörünü davet ettik. Çoğu rektör ve birkaç üniversitemizin de rektör vekili toplantımıza katıldı. Çok verimli bir toplantı geçti. YÖK'te daha önce kendi aramızda yaptığımız tartışmaların birazcık daha dışına çıktık, kapsamını genişlettik.

Meseleyi öğretim üyesi temini, müfredatın özellikleri, böyle bir açılımın hangi üniversitede yapılmasının daha uygun olduğu gibi meselelerde bir şey yapılabilir mi, yapılamaz mı gibi konularda çok verimli fikir alışverişinde bulunduk.'
Haber7

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.