YÖK, tıpta rotasyon uygulamasını değiştirdi

YÖK, tıpta rotasyon uygulamasını değiştirdi

YÖK, Tıp Fakülteleri'nde yapılacak rotasyonlarla ilgili olarak rektörlerin yapılacak görevlendirmelerde öğretim üyelerinin "rızalarını istemesi" talimatını verdi. YÖK, öğretim üyelerinin göreve 1 Ağustos 2009 tarihinden itibaren başlamasına ve görev süres

YÖK, tıp fakülteleri arasında rotasyon uygulaması ile ilgili yeni kararlara aldı. YÖK'den konuyla ilgili yapılan açıklamada, YÖK Yürütme Kurulu'nun çeşitli üniversitelerin tıp fakültelerinin ana bilim ve bilim dalı esasına göre tespit edilmiş olan öğretim üyesi ihtiyaçlarının karşılanması konusunda 26 Şubat 2009 tarihinde karar aldığı anımsatıldı.

Karar gereğince öğretim üyesi ihtiyacını karşılamak üzere belirlenen üniversitelerin rektörlerine bir görev yüklendiği ifade edilen açıklamada, bu kapsamda rektörler tarafından yapılacak görevlendirmelerde, görevlendiren ve görevlendirme yapılan üniversitelerde, eğitim ve öğretim ile sağlık hizmetlerinin verimli şekilde yürütülebilmesi için görevlendirilecek öğretim üyelerinin "mümkün olduğunca rızalarının alınması" gerektiği talimatı verildi.

Açıklamada, yeterli sayıda gönüllü öğretim üyesinin görevlendirilmesinin mümkün olmaması halinde görevlendirmelerin "kişisel ve keyfi uygulama yapıldığı tartışmalarına fırsat vermeyecek biçimde" üniversitelerce belirlenecek nesnel ölçütler kullanılarak yapılması istendi.

Ayrıca, YÖK Yürütme Kurulu, yapılacak görevlendirmelerde, görevlendirilen öğretim üyelerinin görevlendirildikleri üniversitede 1 Ağustos 2009 tarihi itibariyle göreve başlamalarının sağlanacağı kaydedilirken görevlendirilme süresinin göreve fiilen başlama tarihinden 1 yıl yerine 7 ay ile sınırlı olacağı bildirildi.

anka

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.