YÖK Kanunu ciddi şekilde yenilenmeli

YÖK Kanunu ciddi şekilde yenilenmeli

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 29 Mayıs Üniversitesi'nin akademik yılı açılış töreninde, “ YÖK Kanunu'nun ciddi şekilde yenilenmeli” dedi.

Türk Diyanet Vakfı tarafından kurulan İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi'nin, tarih, kültür ve özellikle din bilimlerini öncü alan olarak seçmesi gerektiğini belirtti. Din konusunun dünyanın en önemli meselelerinden biri olduğunu vurgulayan Gül, “Müslümanlığın en iyi şekilde bütün çağlara hitap edecek şekilde anlaşılması, taşınabilmesi ve yanlış sokaklara girmemesi çok önemli. Dolayısıyla böyle bir merkez, böyle bir üniversiteye ihtiyaç var. Ümit ederim bu alanı ileride ihmal etmezsiniz” dedi.

Yeni bir üniversite sisteminin Türkiye'ye gelmesi gerekir

Türkiye'de üniversite sayılarının günden güne arttığını ve hepsinin ayrı bir özelliğe sahip olduğunu belirten Gül, önceden sadece devlet üniversitelerinin eğitim verdiğini ve hepsinin aynı özelliklere sahip olduğunu söyledi. Artık üniversitelerin farklı farklı yerlere hitap ettiğini söyleyen Gül şöyle konuştu: “Ayrıca üniversitelerimiz içinde ikili yapı var. Eskiden sadece devlet üniversiteleri vardı. Hatta bu yanlışlık şuradan da ileri geliyordu. Aynı kural bütün devlet üniversitelerinde aynı şekilde tatbik ediliyordu. Bu Türk üniversitelerini biraz içe kapalı hale getiriyordu ve hamle yapmasını önlüyordu. Bunun biraz esnetildiğini görüyorum ve hep teşvik ediyorum. Muhakkak yeni bir üniversite sisteminin Türkiye'ye gelmesi gerekir. YÖK Kanunu'nun ciddi şekilde yenilenmesi gerekir.”

Hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.