YÖK, Istanbul Hukuk’ta kadro açtı

YÖK, Istanbul Hukuk’ta kadro açtı

YÖK, kısa süre önce Anayasa Mahkemesi Raportörlüğü görevinden ayrılan ve üniversiteye dönmek istediğini açıklayan Doç. Dr. Osman Can için İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde kadro açtı. YÖK, üniversiteden gelen doçentlik kadrosu talebini Can için ka

YÖK Genel Kurulu'nun onayıyla Osman Can, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Anayasa Hukuku Anabilim Dalı'nda öğretim üyesi olarak ders verecek.
Can'ın, raportörü olduğu Anayasa Mahkemesi hakkında, “Eğer anayasa paketindeki bazı maddeleri iptal ederse bu yok hükmünde olacaktır, hükümet kaale almadan referanduma sunmalıdır” yönündeki sözleri krize yol açmıştı. Hürriyet yazarı Yalçın Bayer, bu olayın ardından Can'ın bir üniversiteyle öğretim üyeliği için görüşme halinde olduğunu, bu nedenle Anayasa Mahkemesi'yle ipleri tamamen koparmasının sürpriz sayılmayacağını duyurmuştu. Bir dönem Çankaya Üniversitesi'nde ders veren Can, TCK'nin 301'inci maddesinin kaldırılması ve vicdani reddin hak olarak tanınması yönündeki görüş ve yazıları nedeniyle üniversite yönetimince iki kez uyarı almıştı. Üniversite yönetimi uyarının ardından 3 Ekim 2008 tarihinde Osman Can'ın hukuk fakültesindeki görevine son vermişti. Anayasa hukuku dersi verdiği Ufuk Üniversitesi de Can'ın görevine 2006 yılında son vermişti.
Ak Parti hakkında açılan kapatma davası ile üniversitelerde türbanı serbest bırakan düzenlemelerin iptali hakkında açılan davanın raportörü olan Osman Can, Ak Parti'nin kapatılmasına karşı çıkmış, türban düzenlemesinin özgürlükler kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini savunmuştu.
Hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.