Yoğun bakımda dayak

Yoğun bakımda dayak

Özel bir hastanenin yoğun bakım hemşiresi Betül Aslantürk, hasta yakınından dayak yedi. Yoğun bakım ekibi topluca istifasını verdi.


istanbul Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde mide ameliyatı olduktan sonra komaya giren 75 yaşındaki Bedir Aybirdi, yoğun bakım ünitesinde yer olmadığı gerekçesiyle Kadıköy'de özel bir hastaneye sevk edildi. Burada bir gün yoğun bakımda tutulan Aybirdi, durumu düzelince tekrar ameliyat olduğu hastaneye gönderildi. İddiaya göre; Aybirdi'nin halde sebze- meyve komisyoncusu oğlu Kurtuluş Aybirdi, 4 gün sonra özel hastaneye gelerek, babasına kötü davranıldığını öne sürüp saçından tuttuğu hemşire Betül Aslantürk'ü tekme tokat dövdü. Büyük bir travma yaşayan Aslantürk, Kadıköy Cumhuriyet Savcılığı'na yaptığı suç duyurusu dilekçesinde olayı şöyle anlattı: "Bedir Aybirdi hastanemize geldiğinde solunum cihazına bağlıydı. Ekip olarak canla başla elimizden geleni yaptık. Hasta ertesi gün solunum cihazından ayrılarak ailesinin ve doktorlarının da isteğiyle daha önce ameliyat olduğu hastaneye gönderildi. 4 gün sonra başhekim bizi çağırttı. Toplantı odasına gittiğimizde Bedir Aybirdi'nin oğlu olduğunu söyleyen kişi, babasını, yoğun bakımda kaldığı süreçte fişini çekmekle ve işkence yapmakla tehdit ettiğimizi söyledi. Doktor, o sırada durumu ağır olan bir hastanın yakınına verilen bilginin babası tarafından yanlış anlaşılmış olabileceğini anlatmaya çalışırken, bana dönen saldırgan, 'Senden başka yoğun bakımda çalışan kimse var mı?' diye sordu. Ben 'hayır' deyince tekme tokat vurmaya başladı."

UYUMA GÜÇLÜĞÜ ÇEKİYOR
Başhekimin korkudan "Betül kriz geçiriyor" diyerek kendisini başka bir odaya aldırttığını belirten Aslantürk, "Bana yatıştırıcı iğne yaptırmak istedi. Arkadaşlarım engel olup, beni Haydarpaşa Numune Hastanesi'ne götürdü. Yolda bayılmışım, gözümü hastanede açtım" dedi. Burada 24 saat gözetim altında tutulan Betül Aslantürk'ün yüzünde, gözünde ve vücudunda çok sayıda morluk tespit edildi. Taburcu edildikten sonra yine sinir krizi geçirerek Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edilen Aslantürk'e, "Hasta gözünü kapatırsa, herkesin kendisine zarar vereceğini düşünüp uyuyamıyor. Olaylar sürekli gözünün önüne geliyor. Uyumamak için ilaç kullanmaktan korkuyor" diye rapor verildi. Bu olaylar üzerine özel hastanenin yoğun bakımında çalışan doktor Sevda Şaşmaz, başhemşire Ferika Özer ve Betül Aslantürk, can güvenlikleri olmadığı gerekçesiyle topluca istifa etti. Bu durumu saygıyla karşıladığını belirten Başhekim Dr. Ünsal Çağıner ise şöyle konuştu: "Hasta yakını olduklarını söyleyen biri telefonla arayarak yoğun bakım ekibi hakkında şikâyetleri olduğunu ve görüşmek istediklerini belirtti. Ben de kabul ettim. İki kişi geldi, diğerleri dışardaymış. Yoğun bakım ekibi ile görüşürken, aniden biri sinirlenerek hemşirenin saçından tuttu ve vurdu. Sonra da hızla kaçtılar. Neye uğradığımı şaşırdım. Her şey bir anda oldu. Hemen polisi arayarak, hemşire Betül Aslantürk'ü hastaneye gönderdim."
Sabah

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.