YILLAR ÖNCE DE ŞİMDİ DE HASTALAR İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HASTANELERİNDE ŞİFA BULUYOR

YILLAR ÖNCE DE ŞİMDİ DE HASTALAR İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HASTANELERİNDE ŞİFA BULUYOR

Türkiye'nin çeşitli yerlerinden gelen hastalar geçmişte olduğu gibi, şimdi de İstanbul Üniversitesi'nin sahip olduğu Çapa semtinde bulunan İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi ve bulunduğu semtin adını taşıyan Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde şifa bulma

Türkiye'nin çeşitli yerlerinden gelen hastalar geçmişte olduğu gibi, şimdi de İstanbul Üniversitesi'nin sahip olduğu Çapa semtinde bulunan İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi ve bulunduğu semtin adını taşıyan Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde şifa bulmaya devam ediyor.

Dedesinin marketi önünde otururken bir aracın çarptığı Nehir Savaş, “Hastanın durumu ciddi, biz yetersiz kalırız”, “Çocuk cerrahımız yok”, “Yoğun bakım ünitemiz kapalı” gibi nedenlerle 7 saatte 5 hastane dolaştıktan sonra İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yoğun bakıma alındı. Ciğerlerinde kanama olduğu tespit edilen Nehir'in tedavisine başlandı.

İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Yunus SÖYLET, “Yıllardır değişmeyen bir gerçek var. İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi hastanelerinin binaları ve yerleşkesi eski olsa da en yeni tedavi yöntemleri, en iyi öğretim üyeleri ve çağdaş teknolojik araç-gereçleriyle Türkiye'nin her bölgesinden gelen hastaların dertlerine çare oluyor. İstanbul Üniversitesi Hastaneleri hastalarımızın son başvuru yerleridir. Hastalıklarına çare arayan hastalarımız birçok kurumdan sonra en son olarak İstanbul Tıp Fakültesi ya da Cerrahpaşa Tıp Fakültesi hastanelerine başvururlar. Türkiye'nin bir çok ilinden gelen hastalarımızın ortak düşüncesi güvendir. Eskimiş binalarımıza rağmen sahip olduğumuz bu değerler için gurur duyuyorum. Göreve geldiğimiz günden itibaren İstanbul Üniversitesi hastanelerinin binalarını, modern yapılara dönüştürmek, hastaların ve yakınlarının daha çağdaş koşullar altında tedavilerini devam ettirebilmelerini sağlamak için de büyük bir çalışma içerisindeyiz. İstanbul Üniversitesi'ne, İstanbul'a ve Türkiye'ye daha modern hastaneler kazandırmak için İstanbul ve Ankara'daki bütün devlet yetkilileriyle görüşmelerde bulunduk. İstanbul Üniversitesi'ne ve İstanbul'un sağlık sistemine çağdaş anlayış ile hizmet verecek yeni üniversite hastanelerin yapılması için devletimizin yetkililerinin verecekleri yardım ve desteğe olan inancımız sürmektedir.” dedi.

İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi hastanelerinde, 2009 yılı itibarıyla toplam 88.189 yatan hastaya hizmet sunulmuş, polikliniklerinde toplam 1.831.538 vatandaşımız muayene edilmiştir. Muayene için gelen veya yatarak tedavi edilen hastaların büyük bir çoğunluğu çevre hastaneler veya illerde tedavisi yapılamadığı için sevk edilen karmaşık problemleri olan hastalardır.

İstanbul Üniversitesi Çapa ve Cerrahpaşa Yerleşkeleri Tamamen Yenilenecek
İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi binaları gözden geçirildi. Binaların hepsi yıkılarak modern bir şekilde tekrar yapılacak. Yeni hastane yerleşkeleri, hastaların daha rahat tedavi edilebileceği, mekânsal sınırlılıkların yaşanmayacağı şekilde çevre düzenlemesi ile birlikte yeniden düzenlenecek. Yerleşke içlerine hasta yakınlarının kalabileceği yerler yapılacak. Bu süreçte tedavisi devam eden ve tedavi olacak hastaların herhangi bir mağduriyet yaşamaması için binalar sıra ile kademe kademe yıkılıp yapılacak. Tedaviler aksamayacak. Projelendirme çalışmaları devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.