Yıldız'dan Çubukçu'ya soru önergesi

Yıldız'dan Çubukçu'ya soru önergesi

CHP İstanbul Milletvekili Sacid Yıldız, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'ya, ''Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Polis Akademisine bağlı yüksekokullarda eğitiminde sakınca görülen kişilerin, niçin diğer üniversitelerde eğitim görmesinde sakınca görülmemek

CHP İstanbul Milletvekili Sacit Yıldız, Nimet Çubukçu'nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu yazılı soru önergesinde, Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) üniversite rektörlüklerine ''TSK ile Polis Akademisine bağlı yükseköğretim kurumlarında ön lisans ve lisans düzeyinde eğitim görürken, ilişiği kesilen 800 öğrencinin çeşitli fakültelere yerleştirilmesi için bir yazı gönderdiğini'' ifade etti.

Bu uygulamanın, ''üniversitelerin özerk yapısına ters olup olmadığını'' öğrenmek isteyen Yıldız, şu soruları sordu:

''TSK ve Polis Akademisine bağlı yüksekokullarda eğitim görenlerin hangi nedenlerden dolayı sakıncalı bulunarak ilişikleri kesilmektedir? Buralarda okuyamayacak kadar başarısız olan kimselerin devlet üniversitelerinde başarılı olabilmesi söz konusu mudur?TSK ve Polis Akademisine bağlı yüksek okullarda eğitiminde sakınca görülen kişilerin niçin diğer üniversitelerde eğitim görmesinde sakınca görülmemektedir?"


"İlişik kesme nedenleri nedir?"

CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin de Çubukçu'ya aynı konuda yönelttiği soru önergesinde, TSK ve Polis Akademisine bağlı yükseköğretim kurumlarından ilişiği kesilen 800 öğrencinin, tek tek ilişik kesme nedenlerini sordu.

Ersin, ''YÖK, söz konusu 800 kişiyi hangi kıstaslara göre Türkiye'nin en iyi üniversitelerinin çok yüksek puanla girilebilen bölümlerine yerleştirmektedir? YÖK'ün bu talimatı adaletsizliğe ve insan haklarına aykırı değil mi?'' dedi.
cumhuriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.