'Yetim dostları' Konya'da buluştu

'Yetim dostları' Konya'da buluştu

İHH Konya Şubesi’nin düzenlediği “Kalpler Cennetin Çocukları için Buluşuyor” programında konuşan Latif Selvi, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ederek, “Bir şey başarmak istiyorsak, bunun yolu örgütlenmeden, teşkilatlanmadan geçmektedir.

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, yetimlere sahip çıkmak, onlarla hemhal olmak hedefiyle 4 yıl önce çıktıkları yolculukta yaklaşık 25 bin yetime ulaştıklarını belirterek, “Hayata geçirdiğimiz ‘Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var’ projesiyle el verdiğimiz çocuklar, önce insani duruşumuza istikamet veriyor. Bu proje kapsamında ulaştığımız çocuklara yenilerini eklemek için daha çok gayret etmeliyiz” dedi.

İHH Konya Şubesi’nin düzenlediği “Kalpler Cennetin Çocukları için Buluşuyor” programında konuşan Latif Selvi, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ederek, “Bir şey başarmak istiyorsak, bunun yolu örgütlenmeden, teşkilatlanmadan geçmektedir. Sendikalarımızla, vakıflarımızla, derneklerimizle, oluşturduğumuz gönüllü yapılarla ihmal edilenlerin ümidi haline gelmeli, onlara kol kanat germeliyiz. Konya’nın hamiyetperver insanları bir dava bilinciyle imkânları neyse bunların hayata geçirilebilmesi için, bir şerri def etmek veya bir hayrı ikame edebilmek için hep seferber oldular. Konyalı’dan biz ne istediysek, hep kucak dolusu destekle geldi. Bu çalışmalar artarak devam edecek” şeklinde konuştu.

Emanete sahip çıkmalıyız

Eğitim-Bir-Sen olarak, ‘Her sınıfın bir yetimi, her öğrencinin bir yetim kardeşi, her ailenin bir muhaciri var’ düşüncesiyle yola çıktıklarını kaydeden Selvi, şöyle devam etti:

“Yetim peygamberin yetimlerine sahip çıkmalıyız. Yetimler bize emanettir. Yetimlere yardım, aslında kendimize yardım etmektir. Dünyada her gün 10 bin çocuk yetim kalmaktadır. Her yıl 2,5 milyon çocuk kaçırılmaktadır. Her yıl 22 bin çocuk açlık nedeniyle hayatını kaybetmektedir. Irak’ta 5 milyon, Afganistan’da 3 milyonun üzerinde yetim bulunmaktadır. Arakanlı yetimlere hâlâ elimizi uzatamıyoruz. Suriye’de her gün onlarca çocuk hayatını kaybetmekte, onlarcası yetim kalmaktadır. Dünyanın bir yerlerinde kurgulanan senaryoların maliyeti acı, zulüm ve ölüm olarak bize ödetilmektedir. Mazlum ve mağdur coğrafyalardaki çocukların ve yetimlerin, daha rahat ve uzun yaşayabilmek için her türlü barbarlığı ve yamyamlığı meşru görenler için organ kaynağı olmasını hangi vicdanla izah edebiliriz. Bu konuda ayağa kalkmazsak, sesimizi yükseltmezsek, bu barbarlığı durdurmak için bir şeyler yapmazsak, bu kötü gidişatın sonundaki felaketten bizler de nasibimizi alırız.”

Yetimin yüzünü güldürmek en önemli hedeflerimizdendir

‘Önce insan’ anlayışıyla hareket eden, çalışmalar yapan bir sendika olarak, yetimlere sahip çıktıklarını dile getiren Selvi, “Biz, sendikacı olmanın, kamu görevlisi olmanın, sivil toplumcu olmanın ötesinde ve öncesinde insanız. İnsani bakışımız, insanı merkeze alan yaklaşımımız bizi bugünkü noktaya, zirveye taşımıştır. Bu kapsamdaki en önemli faaliyetlerimizden, en öncelikli hedeflerimizden biri yetimlere sahip çıkmak, yetimlerle hemhal olmak, ‘Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var’ hedefiyle, yetimlere kol kanat germektir. 4 yıl önce İHH ile birlikte hayata geçirdiğimiz bu projeyle el verdiğimiz çocuklar, önce insani duruşumuza yön veriyor. Yetimlerin yüzünü güldürmek en önemli hedeflerimizden biridir. Bu hedef için attığımız adımları artırmalı, bugün ulaştığımız 25 bin çocuğumuza yenilerini eklemeli ve kardeş sayısını ilk etapta 50 binin üzerine çıkarmalıyız. İşte budur insan diyen sendikacılık. Sendikayı yetime sahip çıkma aracına dönüştüren insanlık budur. Eğitim-Bir-Sen olarak, bu güzel, hayırlı projeye desteğimizi sürdürmeye kararlıyız. Ayrıca, bu konuda emek harcayan, yetimleri koruma altına alan herkese teşekkür ediyor, bu çabaların artarak devam etmesini diliyorum” ifadelerini kullandı.

Akyürek: Herkesi vakıf insanı olmaya davet ediyorum

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, herkesi vakıf insanı olmaya davet ederek, şöyle konuştu: “Konyalı mahallede, sokakta, beldede, köyde oranın insanıyla ilgilenir. Kendini adeta hayırlı hizmetlere vakfetmiştir. Konya’nın bu yapısını özellikle vurgulamak istiyorum. Tüm insanımızın bunu bilerek hareket etmesini diliyor ve herkesi vakıf insanı olmaya davet ediyorum.”

Uysal: Gerçeği gördükçe daha fazla yetime hami olmak için can atacağımızı düşünüyorum

İHH Konya Şube Başkanı Hasan Hüseyin Uysal ise, yetim hamisi ve yetim dostu, mazlumların acıları konusunda hassasiyeti olan insanlarla bir araya geldiklerini söyleyerek, “Yetim gerçeğini gördükçe yetimi korumanın, yetime kol kanat germenin iki cihan sigortası, iki cihan saadeti olduğunu öğrendikçe yetimlere karşı sorumluluklarımızı daha iyi kavrayacağımızı ve daha fazla yetime hami olmak için can atacağımızı düşünüyorum” diye konuştu.

Programa Konya Valisi Yakup Canbolat, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade, Eğitim-Bir-Sen Konya 1 No’lu Şube Başkanı Nazif Karlıer ve çok sayıda davetli katıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.