Yeni trend: Mercedes'e LPG!

Yeni trend: Mercedes'e LPG!

Lüks oto gaza geldi, yeni trend: Mercedes'e LPG!

Akaryakıt fiyatlarındaki önlenemez yükselişle beraber aylık yakıt maliyeti yaklaşık bin TL'ye ulaşan lüks araçlar, çareyi LPG'de buldu. Gasitaly firması son üç ayda, Cayenne, BMW ve Mercedes gibi 300 lüks aracın LPG dönüşümünü gerçekleştirdi

Gasitaly'nin Türkiye distribütörü EkipGaz'ın Yönetim Kurulu Üyesi Nurullah Taç, 'Eskiden insanlar lüks araçları için LPG dönüşümü yaptırmaya çekindiği için gece geç saatlerde gelirlerdi. Şimdi gün içinde gelip, LPG istiyorlar. Bu sayıda da artış gözlemliyoruz' dedi. Taç, LPG'nin yakıt sarfiyatını yaklaşık yarı yarıya azalttığını belirterek, '3.5-4.2 litrelik büyük motorlu lüks araçların kilometrede yaklaşık 1 TL olan yakıt sarfiyatı, LPG dönüşümü sayesinde 45-50 kuruşa düşebiliyor' dedi.


ANADOLU'DAN DA YOĞUN İİLGİ VAR
Üst segment araçlara LPG kiti taktıklarını, lüks araçlarda LPG dönüşümünde ise bir artış gözlemlediklerini açıklayan Nurullah Ataç, 'Bu yılın mayıs, haziran ve temmuz aylarında 300'ün üzerinde lüks araca LPG dönüşümü yaptık' dedi. Dönüşüm yapılan araçları Porsche Cayenne, BMW, Mercedes, Opel Insingnia Turbo, Jeep Cherooke, Toyota Land Cruser, BMW, Volvo şeklinde sıralayan Taç, dönüşüm talebinin sadece İstanbul değil, Aydın, Samsun, Mardin, Ankara gibi illerden de geldiğini belirtti.

İtalya'da var, Ferrari'ye tüp takarız
DÖNÜŞÜM fiyatlarının dört silindirli bir araç için 1.200 TL olduğu bilgisini veren Taç, 6 ve 8 silindirli araçlar için ise bin 500 ile 2 bin TL olduğunu söyledi. LPG'de sürücülerin en çok performansın düşmesinden endişe ettiğini, ancak performans kaybının yüzde 5-10 arasında olduğunu belirten Taç, 'Tayland'da gerçekleştirdiğimiz dinamo testinde, benzinli olarak BMW'nin performansı 173 beygir, LPG'de 163 olarak çıktı' dedi. Türkiye'de Ferrari ve Lamborghini'ye dönüşüm olmadığını, ancak İtalya'da LPG'li Ferrari'nin bulunduğunu belirten Taç, 'Türkiye'de istenirsee onlara da dönüşüm yaparız' dedi.

OTOGAZ LPG TÜKETİMİ BENZİNİ SOLLADI
PETROL Sanayi Derneği'nin (PETDER) '2010 Ocak -Haziran' raporuna göre, bu yılın ilk altı ayında kırsal motorin tüketimi yüzde 6,8, toplam benzin tüketimi yüzde 8,5 azalmasına karşın, toplam motorin tüketimi 0,2, otogaz LPG tüketimi ise yüzde 9 arttı. Benzin tüketimi, 2010 yılının ilk çeyreğinde, 2009 yılına göre yüzde 8,5 oranında azalarak 1,3 milyon olurken, daha düşük ÖTV nedeniyle benzinden artan bir pay alan Otogaz LPG tüketimi, aynı dönemde yaklaşık yüzde 9 artışla 1,15 milyon tona ulaştı.
Akşam

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.