Öğretmenlerin Sınav Görevi Cezaları İptal Edilecek Mi? Türk Eğitim-Sen'den MEB'e Başvuru!

Öğretmenlerin Sınav Görevi Cezaları İptal Edilecek Mi? Türk Eğitim-Sen'den MEB'e Başvuru!

Bilindiği üzere, Milli Eğitim Bakanlığı Merkezi Sistem Sınav Yönergesi’nde, yönergeye aykırı hareket eden kamu görevlilerine disiplin yönetmeliğine göre işlem yapılacağı, Bakanlığın yaptığı sınavlarda bir yıl süreyle, tekrarı halinde beş yıl süreyle...

Bilindiği üzere, Milli Eğitim Bakanlığı Merkezi Sistem Sınav Yönergesi’nde, yönergeye aykırı hareket eden kamu görevlilerine disiplin yönetmeliğine göre işlem yapılacağı, Bakanlığın yaptığı sınavlarda bir yıl süreyle, tekrarı halinde beş yıl süreyle sınav görevi verilmeyeceği, belirtilmiştir. Sendikamıza, sınavlarda görev alan kamu görevlilerine verilen bu cezaların sayısında artış olduğu, beş yıl gibi uzun bir süreyi kapsadığı ve bu cezaların affı konusunda herhangi bir çalışma yapılmadığı konusunda bilgiler gelmektedir.

Türk Eğitim-Sen olarak; merkezi sistem sınavlarında görev alan kamu görevlilerine yönergeye aykırı hareket etmeleri durumunda verilen, beş yıl süreyle sınav görevi vermeme cezalarının geri alınarak, mağduriyetlerin giderilmesi için gerekli düzenlemelerin yapılması hususunda, MEB’e talepte bulunduk.

haber-2.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.