YENİ-SEN'den Memur-Sen'e Destek

YENİ-SEN'den Memur-Sen'e Destek

YENİ-SEN'den Memur-Sen'e Destek

 

15 MART: BİRLİK ZAMANI

    Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet GÜNDOĞDU katıldığı TV Programında:  “15 Mart’a kadar çözüm olmazsa bu tarihten  sonra memurlar fiili olarak özgürlüklerini kullanacak. Yani başörtülü olarak işe gidecek.” şeklinde bir açıklamada bulundu.

     Kendisine ve tüm sendikaların yönetimlerine şu çağrıda bulunmak istiyoruz.Gelin 15 Mart bir milat olsun .    

    Sendikalara üye farklı giyim kuşam tercihi olan binlerce erkek ve  bayan memur bulunmaktadır.Bu memurların tercihi de en az baş örtüsü takanlar kadar önemlidir.Sendikalar bunları görmezden  gelemez.Bu tarih sadece baş örtülülerin değil dileyen herkesin istediği kıyafetiyle iş yerlerine gidebileceği günlerin başlangıcı olsun.    

    Kılık kıyafet özgürlüğüne salt başörtüsünden yaklaşırsak toplumsal mutabakatı yakalamamız  zordur. Bu konuya özgürlükler açısından yaklaşmamız gerekir.Yarın  bunun bıyığı ,şunun sakalı,diğerinin eteği gibi konularda problem çıkaran idarecilerin karşısında da özgürlükçü duruşumuzu sürdüreceğimizi beyan ederiz.

     Diğer sendikaların da en azından bu konu için ideolojik bakışlarını bir yana bırakarak ,kıyafet serbestliğine destek vermesini arzu ederiz. Sendikal çekişmeleri bir yana bırakıp hiç değilse bu konuda birlik olmayı ümit etmekteyiz..

     Kılık kıyafetin yönetmeliklerle  belirlendiği günleri geride bırakmak istiyorsak 15 Martta  ve sonrasında tüm memurlar serbest kıyafetle iş yerlerine gitmelidir.

     YENİ-SEN  olarak sendikal kibre düşmeden ; Gündoğdu’nun verdiği bu sözü ciddiye alıyoruz ve önemsiyoruz.Sendikalı veya sendikasız tüm memurları   kamuda kılık kıyafet özgürlüğü için 15 Martta  serbest kıyafetle iş yerlerine davet ediyoruz.

YENİSEN GENEL MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.