Yeni Kabine Belli Oldu Mu?

Yeni Kabine Belli Oldu Mu?

Basında Televizyonda ve internet stelerinde çıkan kabine revizyonu ile ilgili Başbakan Erdoğan açıklama yaptı.

Kabine revizyonu

Erdoğan, resepsiyonda, gazetecilerin kabine revizyonuna ilişkin sorularını da yanıtladı. Erdoğan, "Dün Ankara'da çok heyecanlı dakikalar yaşandı, bugün de o heyecan devam etti. Bugün, yarın bir revizyon olacak mı? sorusu üzerine, "Arkadaşlar, revizyon olduğu anda açıklayacağız, sizler de duyacaksınız" dedi.

Bir gazetecinin "Bizler de her an tetikte bekliyoruz..." sözleri üzerine Erdoğan, "Niye böyle telaş ediyorsunuz? Zaten sitelere filan girmiş artık" dedi. "Tutuyor mu?" sorusuna ise Erdoğan, "Çok kabiliyetlisiniz" karşılığını verdi.

Bülent Arınç '10-12 bakan gider' dedi
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla dün akşam TBMM'de düzenlenen resepsiyona katılan AK Parti Manisa Milletvekili Bülent Arınç, kabine revizyonu konusunda "10-12 bakanın değişeceğini tahmin ediyorum'' dedi.
Bülent Arınç gazetecilerle yapılan sohbet sırasında, "10-12 bakanın değişeceğini tahmin ediyorum" şeklinde bir tahminde bulundu. Arınç, "ama karar Sayın Başbakan'ın" diyerek asıl bilginin Başbakan'da olduğunu işaret etti.

Resepsiyona katılan Erdoğan da, "Kabine revizyonu ile ilgili iki gündür heyecanlı saatler yaşanıyor. Bugün, yarın bir açıklama olur mu?" sorusunu "Revizyon olduğu anda açıklayacağız, sizler de duyacaksınız. Niye böyle telaş ediyorsunuz" diye yanıtladı.

Yanıttan tatmin olmayan gazetecilerin bu kez soruyu, "Teknik direktör olarak takımı ne zaman değiştireceksiniz?" sorusuna gülümseyen Erdoğan, "Bizim takım 25 artı 1" dedi. "Bakanlıkların sayısı değişebilir mi?" sorusuna Erdoğan, "Değişebilir" yanıtını verdi

Haftasonu Onay'a Sunulması Bekleniyor!

Kabine değişikliğinin yanı sıra 2 Yeni Bakanlık kurulacağını ve Yeni Kabinede Halen bakanlık koltuğunda oturanların yarısına yakınının yerine yeni isimler geldiği ifade ediliyor.

29 Mart Mahalli Seçimlerinden sonra AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kimse ilelebet Koltuk sahibi değildir, Görev değişikliği yapılması kaçınılmaz açıklamasından sonra, Kabine değişikliği beklentisine giren piyasalar, Erdoğan'ın cebinde Hazır duran, Kabine Listesini hafta sonu Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e sunacağı yönünde kuvvetli İstihbarat alındığı ve Kabine değişikliğinin yanı sıra 2 Yeni Bakanlık kurulacağını ve Yeni Kabinede Halen bakanlık koltuğunda oturanların yarısına yakınının yerine yeni isimler geldiği ifade ediliyor.


Bu değişikliklerin yanı sıra iki de yeni bakanlık kurulacağı ve Sosyal Güvenlikten Sorumlu Devlet Bakanlığı ile Yerel Yönetimlerden Sorumlu Devlet Bakanlığı ihdas edilerek bu Bakanlıklara da atama yapılacağı ifade ediliyor.
Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanlığı Görevine Mardin Milletvekili Cüneyt Yüksel'in atanacağı dile getiriliyor.
Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanlığına getirilmesi Düşünülen, Cüneyt Yüksel 1970 yılında Mardin'de doğdu. 1991 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni üstün başarıyla bitirdi. 1994 yılında Amerika'da Harvard Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden yüksek lisans derecesi aldı.1995 yılında Stanford Üniversitesi'nde uluslararası çalışmalarını sürdürdü. 1996 yılında uluslararası hukuk, siyaset ve yönetim alanlarında ikinci yüksek lisansını tamamladı. 1998 yılında “Hükümetler, Çalışanlar ve Uluslararası Şirketler” adlı doktora çalışması ile “hukuk doktoru” unvanını ve Stanford Üniversitesi tarafından dünyada üstün akademik başarı gösteren on öğrenciye verilen başarı ödülünü aldı.

1998–2001 yılları arasında Washington'da uluslararası avukat olarak çalıştı. 2001–2004 yılları arasında birçok ülke hükümetlerine ve çok uluslu büyük şirketlere danışmanlık ve hukuk müşavirliği yaptı. Hukuk, ekonomi, siyaset ve Avrupa Birliği alanlarında birçok bilimsel çalışmaları yayınlandı. Cüneyt Yüksel'in “21. Yüzyılın İç İçe Geçmiş Stratejileri: Hükümetler, Piyasalar ve Ortak Şirkteler” isimli İngilizce yayınlanan kitabı 2002 yılında basılarak en çok okunması gereken kitap olarak övgüler aldı. Cüneyt Yüksel 2003 yılında en başarılı Harvard mezunu özel ödülünü ( her yıl Harvard Üniversitesi tarafından sadece iki mezuna verilen özel ödül) aldı.

Birçok ulusal ve uluslar arası konferansa konuşmacı olarak katılan Cüneyt Yüksel'in devletin yeniden yapılandırılması, yönetim, küreselleşme, hukuk, ekonomi, uluslar arası şirketler, kurumsal yönetim, siyaset, Avrupa Birliği, yolsuzlukla mücadele alanlarında birçok bilimsel çalışması yayınlandı. Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde Yardımcı Doçent Doktor olarak öğretim üyeliği yaptı.

Temmuz 2007 seçimlerinde Mardin'den Milletvekili seçilen Yüksel; Halen ,Ak Parti Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcılığı, TBMM AB Uyum Komisyonu ve Karma Parlamento Üyeliği görevlerini yürütmektedir.

ABDULLAH ORTAÇ-ANKARA

Kabinede değişiklik... Giden ve gelen bakanlar...

Ankara'da yeni bakanlar Kurulu ile ilgili bir liste elden ele dolaşıyor. Başbakan Erdoğan'a yakın kaynaklardan alınan bilgiye göre, kabinede devrim niteliğinde değişiklikler yapılıyor.
Halen bakanlık koltuğunda oturanların yarısına yakınının yerine yeni isimler geliyor.

Bu değişikliklerin yanı sıra iki de yeni bakanlık kuruluyor. Sosyal Güvenlikten Sorumlu Devlet Bakanlığı ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Devlet Bakanlığı.

İşte Ankara kulislerinde dolaşan yeni kabine listesi

Ömer Çelik (Spordan Sorumlu Devlet Bakanı)

Yaşar Eryılmaz (Sağlık Bakanı)

Taner Yıldız (Enerji ve tabii Kaynaklar Bakanı)

İdris Naim Şahin (Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı)

Fatma Şahin (Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı)

Cüneyt Yüksel (Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı)

Reha Çamurğlu (Kültür ve Turizm Bakanı)

Mustafa Elitaş veya Mustafa Açıkalın (Maliye Bakanı)

Nihat Ergün (Yerel Yönetimler Bakanı)

Mehmet Sağlam (Milli Eğitim Bakanı)

Burhan Kuzu (Adalet Bakanı)

GİDECEKLER

Cemil Çiçek

Mehmet Ali Şahin

Mehmet Aydın

Hüseyin Çelik

Nimet Çubukçu

Hilmi Güler

Murat Başesgioğlu

Kemal Unakıtan

Mehmet Şimşek

Ertuğrul Günay

AK Parti Genel Sekreterliği görevine ise Mehmet Ali Şahin'in getirileceği belirtiliyor.

(Cafesiyaset)

Kulislerde konuşulan yeni bakanlar


Siyaset kulislerinde bir süreden beri devam eden kabine değişikliğine ilişkin iddialara bir yenisi eklendi

Erdoğan, TBMM'de, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle verilen resepsiyonda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan, "Dün Ankara'da çok heyecanlı dakikalar yaşandı, bugün de o heyecan devam etti. Bugün, yarın bir revizyon olacak mı? sorusu üzerine, "Arkadaşlar, revizyon olduğu anda açıklayacağız, sizler de duyacaksınız" dedi.

Bir gazetecinin "Bizler de her an tetikte bekliyoruz..." sözleri üzerine Erdoğan, "Niye böyle telaş ediyorsunuz? Zaten sitelere filan girmiş artık" dedi. "Tutuyor mu?" sorusuna ise Erdoğan, "Çok kabiliyetlisiniz" karşılığını verdi.

Erdoğan, "Takımda kaç oyunca değişikliği olacak?" sorusuna, "Arkadaşlar, biliyorsunuz bizim takım 25 1..." cevabını verirken, sayının değişip değişmeyeceğine ilişkin sorulara "Değişebilir" yanıtını verdi.

Erdoğan, "Yedekte kaç kişi bekliyor?" sorusunu ise "Şu andaki grubun sayısını al önüne, ona göre bul" diye cevapladı.

Ama şimdiden yeni kabine listesi konuşuluyor.

Kulislerdeki yeni iddia Cemil Çiçek ile Mehmet Ali Şahin 'in yeni kabinede yeralmayacağı. Çiçek'in yeni dönemde Meclis Başkanı, Şahin'in ise grup başkanvekili olacağı belirtiliyor.

Ahmet Davutoğlu'nun dışarıdan Dışişleri Bakanı olarak atanacağı ifade ediliyor.

AKP kulislerine göre kabinede kalmasına kesin gözüyle bakılan isimler var.

Nazım Ekren'in yeni kabinede Maliye Bakanı olarak görev yapacağı belirtiliyor. Ali Babacan'ın Dışişleri'ne veda edeceği, Nazım Ekren'in yerine Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı olarak atanacağı konuşuluyor.

Yine kulislere göre Nimet Çubukçu Adalet Bakanlığı'na, Beşir Atalay' Milli Eğitim Bakanlığı'na getirilecek.

Kabine'nin yeni yüzleri arasında AKP Genel Başkan Yardımcısı Fatma Şahin ve İdris Naim Şahin sayılıyor.. Grup Başkanvekili Nihat Ergün'ün İçişleri Bakanlığı'na getirilebileceği belirtiliyor.

Hilmi Güler'in kabine dışında kalacağı, yerine ise Taner Yıldız'ın getirileceği de kulislerde konuşulan senaryolar arasında.

Başbakan Erdoğan kabine revizyonu ile ilgili ilk açıklamayı 29 Mart yerel seçimlerinden hemen sonra yapmıştı. Erdoğan, gerekirse kabinede değişikliğe gidilebileceğini söylemişti.

CNNTÜRK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.