Yeni formalar öğrencilere de sorulacak

Yeni formalar öğrencilere de sorulacak

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, öğrenci, öğretmen ve velilerden gelen talep ve şikâyetlerden, öğrenci kıyafetlerinde artık yeni bir “şekillendirmeye” ihtiyaç olduğunun ortaya çıktığını belirtti.

Öğrenci Okul Kıyafetlerini Değerlendirme Çalıştayı dün başladı. Cumhuriyetin kuruluşundan bugüne kadarki okul kıyafetlerini gösteren bir sinevizyon gösterisinin ardından konuşan Çubukçu, okul formaları konusunda çocukların da görüşlerinin alınması gerektiğini kaydetti. Çubukçu şunları söyledi:
“Öğrenci, öğretmen ve velilerden gelen talep ve şikâyetlerden de öğrenci kıyafetlerinde artık yeni bir şekillendirmeye ihtiyaç olduğu açıktır. Nitekim, kıyafet bir toplumun kültürel ve manevi değerlerini yansıtan en önemli unsurlardan birisidir. Öte yandan, toplumdaki öğrenci algısı ve toplumun öğrenciyi koruyup kollama davranışı da, toplumumuzda ağır basan unsurlardandır.

'Gelir düzeyine uygun'
Öğrencileri olduğu kadar aileyi ve toplumu da ilgilendiren öğrenci kılık ve kıyafetleri konusunda tüm paydaşları bir araya getirip bilimsel ve akademik uygulayıcılarla birlikte tartışmanın ve kamuoyuna açmanın en doğru karar olduğuna inancımız nedeniyle bu çalıştayın yapılmasına karar verdik.”
Devlet okullarında ve özel okullarda çok çeşitli kıyafetlere rastlandığını, bu kıyafetlerin coğrafi, ekonomik ve sosyokültürel boyutlara göre değiştiğini vurgulayan Çubukçu, “Bizim için önemli olan, ülkemizin sosyoekonomik düzeyi ve ailelerin gelir düzeyi dikkate alınarak, öğrencilerin gelişim özelliklerine uygun kıyafetlerin belirlenmesi ve bunların kullanılmasıdır” diye konuştu.

Milliyet


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum