Yaygara yapma

Yaygara yapma

Bakan Yıldırım kararlı: Youtube'a geçit yok!


CHP Ankara Milletvekili Emrehan Halıcı, TBMM Genel Kurulu'nda Türkiye'de internet erişimi ile ilgili özgürlüklerin engellendiğini söyledi.
Youtube gibi bazı internet sitelerine erişimin engellendiğini, bunun sansürü beraberinde getirdiğini belirten Halıcı, insanların bu durumdan çok rahatsız olduğunu, tepkilerin her geçen gün büyüdüğünü söyledi. Halıcı'yı yanıtlayan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, internette suç ve suça özendirici yayınların yüzde 98'inin dış kaynaklı olduğunu, bu tehlikeyi önlemek için bazı önlemler almak zorunda kaldıklarını belirterek şöyle konuştu:

Yerli sürüm yapmıyor
İTİRAZ BİLE ETMEDİ: Youtube'a erişim Atatürk'e hakaret içeren yayınından dolayı, mahkeme kararıyla engellendi. Site yetkilileri cezayı durdurmak için bir üst mahkemeye bile itiraz etme gereğini duymadı.
Bu paylaşım sitesi birçok ülkede güvenlik belgesi almasına, vergi dairelerine kayıt yaptırmasına rağmen Türkiye'de bunları yerine getirmemekte ısrar etti. Türkiye bunu kabul edip boyun eğmeyecek. Bu paylaşım sitesi birçok ülkede yerli sürüm yapıyor ama Türkiye'de yapmıyor.
Yine dünyanın birçok ülkesinde adli makamlarla işbirliği yapıyor ama ülkemizde buna yanaşmıyor.
TELEFONA ÇIKMADILAR: Bir siyasi partinin genel başkanı ile ilgili yayımlanan videonun yayından kaldırılması için arkadaşlarımız girişimde bulundu, telefonlara bile çıkmadılar.
Bu kadar hukuk tanımaz siteyi hararetle savunanlar var. Bunu kınıyorum. Bu site IP giriş numaraları aracılığıyla Google'a girişleri de yavaşlatmaya, bu yolla tepkileri artırıp Türkiye'yi dize getirmeye çalışıyor.
Bu site, Türkiye Cumhuriyeti ile bir mücadeleye girişti. Türkiye asla bu durumu kabul etmeyecektir. Bu paylaşım sitesinin direktiflerine göre tavır almak yerine, bu sitenin hukuk kurallarına saygılı olmasını sağlamalıyız.
PRİM VERMEYECEĞİZ: Bu paylaşım sitesinin geçiş üstünlüğü olamaz. Mutlaka Türkiye Cumhuriyeti hukukuna uyacak, burada ofisi olacak, Türkiye Cumhuriyeti yargıçlarıyla, savcılarıyla işbirliği yapacak. Ne kadar yaygara yaparsa yapsın Türkiye Cumhuriyeti asla ve asla bunlara prim vermeyecektir, geçit vermeyecektir.
Vergi vermiyor, o tarafı beni ilgilendirmiyor. Maliye Bakanlığı peşine düşmüş takibatını yapıyor, o ayrı bir konu; burada bir şirket kurmuş bir adam tayin etmiş, reklam için fatura kesiyor, kestiği fatura Google Limited, İrlanda.
Parayı burada kazanacaksın faturayı İrlanda'da keseceksin. Bunun ne kadar etik olduğunu takdirlerinize sunuyorum.
Ayrıca bu paylaşım sitesi Brezilya'da 3 bin 663 veriyi adli makamların talebi üzerine teslim etmiş, ABD'de 3 bin 580, İngiltere'de 140, Türkiye'de sadece 1 tane. Türkiye mi yasakçı şimdi?

Diğer sitelerle sorun yok
TÜRKİYE İLE MÜCADELE: Google hizmetinin yavaşlaması Google IP numaralarının, Google'ın ücretsiz servis sağladığı sitelere verilmesinden kaynaklandı.
Buna rağmen Türkiye üzerinde baskı oluşturulmaya çalışıldı. Diğer paylaşım sitelerinde bir sorun yaşamıyoruz ama bu site Türkiye Cumhuriyeti ile bir mücadeleye girmiştir. Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devleti ise, bunlara asla ve asla prim vermeyecek, boyun eğmeyecek, vatandaşımıza hangi hukuki kurallar uygulanacaksa bunlara da aynı kurallar uygulanacak, onlar da bu kuralları kabul etmek zorunda kalacak. Milliyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.