Yarım milyon artık adını yazabiliyor

Yarım milyon artık adını yazabiliyor

Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın 2008 yılında başlattığı ve Avrupa Birliği Komisyonu tarafından "En İyi Örnek ve Başarılı Proje" olarak gösterilen "Ana-Kız Okuldayız" projesi kapsamında 2 yıl içinde yaklaşık 470 bin kişi okur-yazar oldu.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan tarafından 8 Eylül 2008 tarihinde başlatılan "Ana-Kız Okuldayız" projesi kapsamında 2 yıl gibi kısa bir sürede yaklaşık 500 bin kişi okumayı yazmayı öğrendi.
Emine Erdoğan, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen "Ana Kız Okuldayız Kampanyası 2. Değerlendirme Toplantısı"na katıldı. Toplantının açılışında konuşan Erdoğan, 8 Eylül 2008'de başlattıkları "Ana-Kız Okuldayız" kampanyasının 2 yılı geride bıraktığını belirterek, "362 bini kadın olmak üzere 486 bin 796 vatandaşımızın okuma-yazma bilenler safına geçmesi Türkiye'nin geleceği adına heyecan verici" diye konuştu.

KARANLIĞA BİR KELİME

Okuma-yazma öğrenenlerin yaklaşık 170 bininin de 2. kademe kurslara devam ettiğini, açıköğretim okullarına kayıt yaptırdıklarını ifade eden Emine Erdoğan, "Küçük; fakat samimi bir adımın, bu kadar etkileyici sonuca vesile olduğunu görmekten mutluluk duydum. Bir harf, bir kelime, bir cümle, bütün bir karanlığa son verebilir. Evlerin şenlendiğini, yuvaların ısındığını, hanelerin aydınlandığını gördüm' dedi.

BAMBAŞKA BİR TÜRKİYE OLURDU

Kurslardan yararlanan kursiyer sayısının 868 bin 621'e ulaştığını belirten Erdoğan, sayının 2 milyonlara ulaşmasını istediğini dile getirdi. Konuşmasında 30 yıldır yaşanan terör sorununa da değinen, terörün eğitimsizlikten kaynaklandığını ifade eden Erdoğan, şunları söyledi:

"30 yıldır annelerin yüreğine kor düşüyor. Tüm annelerle birlikte bizim de yüreğimiz sızlıyor, biz de aynı acıyı, aynı kaygıyı onlarla paylaşıyoruz. Eğitim bugünkü kadar desteklenseydi, 40 bin can acaba bugün yaşıyor olamaz mıydı? Bugün atılan adımlar, bugün yürüttüğümüz bu kampanyalar eğer 20 yıl, 30 yıl önce hayata geçseydi, inanın bugün farklı bir Türkiye söz konusu olurdu."


En başarılı iller

Törende, okuma-yazma öğrenenlere sertifikalarını veren Erdoğan, kursiyerlere küçük altın da hediye etti. Kursiyerler halk eğitim merkezlerinde yapılan çeşitli objeleri, Emine Erdoğan'a armağan etti. Emine Erdoğan ayrıca, kampanyada başarı ortalamasında ilk 5'a giren Rize, Çanakkale, Van, Yozgat ve Edirne'nin valilerine birer plaket takdim etti.


Avrupa Komisyonu Örnek Projesi

Törene Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf ile Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu da katıldı. Çubukçu konuşmasında, ilköğretimdeki okullaşma oranına değindi. İlköğretimde neredeyse yüzde 100 olan okullaşma oranının, okumaz yazmazlığın önümüzdeki yıllarda artık Türkiye'nin gündeminden çıkacağının somut ip uçlarını verdiğini söyleyen Çubukçu, "Artık kadın-erkek arasındaki okuma-yazma farkı daha da aza inmiş durumda. Ülkemizde okuma yazma bilmeyen kalmayacak. Avrupa Birliği Komisyonu tarafından 'iyi örnek ve en başarılı kampanya' olarak sunulan bu kampanyadaki önderliği ve güçlü destekleri için, Emine Erdoğan hanımefendiye de eğitim camiası adına şükran borçluyuz" dedi.
yeni şafak

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.