Yaraları ilk saran Mehmetçik

Yaraları ilk saran Mehmetçik

Afganistan'ın başkenti Kabil'de Bölge Komutanlığı görevini üstlenen Türk askeri, Kabil'in göbeğinde gerçekleşen intihar saldırısı sonrası sıcak bölgede ilk kez güvenlik görevi üstlendi. Saldırıda 8 kişi öldü

MEHMETÇİK İLK KEZ GÜVENLİĞİ SAĞLADI

İntihan saldırısının asıl hedefi Afgan Devlet Başkanı Hamid Karzai'nin yardımcısı Ahmed Ziya Mesud'un eviydi. Saldırıda Mesud'un evi yerle bir oldu. Mesud evde olmadığı sırada meydana gelen patlamada, 4'ü kadın 8 kişi hayatını kabetti. Patlama sonra bölgede güvenliği sağlayan Mehmetçik, yaralılara yardım etti.

AFGANİSTAN'DA 34 bölgenin 11'ini kontrol altında tutan Taliban militanları ülkenin kalbinde de ne kadar etkili olabildiklerini dün dehşet veren bir eylemle gösterdi. Bir intihar bombacısının bomba yüklü araçla başkentin orta yerinde düzenlediği saldırıda 8 kişi hayatını kaybetti, yaklaşık 40 kişi de yaralandı. Taliban'ın asıl hedefi Afgan Devlet Başkanı Hamid Karzai'nin yardımcısı Ahmed Ziya Mesud'un eviydi. Evin önünde aracın içindeki bombaları kendisiyle birlikte patlatan saldırgan Mesud'un evini yerle bir etti, aynı zamanda evin hemen yanında yabancıların kaldığı Hital Oteli de saldırıdan büyük hasar gördü.

Mesud olay sırasında evde olmadığı için eylemden kurtulurken 4'ü kadın 8 kişi saldırıda hayatını kaybetti. Vezir Ekber Han mahallesinde gerçekleşen saldırı sadece birkaç yüz metre ötede bulunan Dışişleri Bakanlığı'ndan da duyuldu. Bombanın etkisiyle ortalık kan gölüne dönerken yaralılara yardım ise bölgede görev yapan Mehmetçik'ten geldi. Uluslararası Barış Gücü ISAF'a bağlı olarak bölgede Türk bayraklı üniformasıyla görev yapan Mehmetçik, ilk kez sıcak bölgede aktif rol üstlendi. Patlama sonrası güvenliği sağladı.

1800 Mehmetçik var

Türkiye, Ekim ayında Kabil Bölge Komutanlığı'nı ikinci kez üstlenmişti. Türkiye'nin bölgede 1800 askeri bulunuyor. Bu askerler genellikle yardım, yeniden inşa ve eğitim faaliyetlerinde görev alıyor. Türkiye, ABD'nin Taliban'a karşı mücadelede NATO ülkelerinden destek talebine ek asker göndermek yerine 12 tabur Afgan askerini eğitme sözüyle yanıt vermişti. internet haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.