Yanlış tedaviye tazminat davası açıp kazandı

Yanlış tedaviye tazminat davası açıp kazandı

İzmir'de yanlış tedavi yüzünden çocuklarını kaybettiklerini ileri sürerek doktor aleyhine dava açan Şeref ile Gönül Över çifti, 130 bin lira tazminat kazandı.

İzmir 3. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen davada, aile hekimi olarak görev yapan Dr. Bora Ö.'nün, davacılara, kanuni faiziyle birlikte 130 bin lira tazminat ödemesine karar verdi.

Söz konusu olayda Yunus Emre İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencisi Şeyma Över (11), şiddetli karın ağrısı çekmeye başladı. İddiaya göre ailesi de Yenişehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli dahiliye uzmanı Dr. Bora Ö.'nün özel muayenehanesine götürdü. Şeyma'yı muayene eden Dr. Ö., böbreklerini üşüttüğü gerekçesiyle çocuğa iğne yaptı. Ardından aile, çocuğu alarak muayenehaneden ayrıldı ancak gece yeniden rahatsızlanınca hastaneye kaldırılırken yolda hayatını kaybetti.

Şeyma Över'e, İzmir Adli Tıp Kurumu'nda otopsi yapıldı ve bağırsak düğümlenmesi sonucu öldüğü belirlendi. Bunun üzerine ailesi, Dr. Bora Ö.'den şikayetçi olarak tedbirsizlik, meslek ve sanatta acemilik, nizam ve emirlere riayetsizlik sonucu ölüme sebebiyet vermek iddiasıyla dava açtı.

Yargılama sonucu 10 ay hapis alan Bora Ö.'nün cezası paraya çevrilip ertelendi. Över ailesi, daha sonra da doktor aleyhine maddi ve manevi 120 bin liralık tazminat davası açtı. Mahkeme de 130 bin lira tazminata hükmetti. Över ailesinin avukatı Ali Topçu, Dr. Bora Ö.'den parayı tahsil edebilmek için 25. İcra Dairesi'nde icra takibi başlattıklarını açıkladı.

Stargazete

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.