Yabancı yatırımcıda Kılıçdaroğlu etkisi!

Yabancı yatırımcıda Kılıçdaroğlu etkisi!

Citigroup'un gelişmekte olan piyasalardan sorumlu baş ekonomisti David Lubin, hükümetin, son dönemde en büyük siyasi rakibi CHP'ye yönelik desteğin büyümesi sonucu harcamaları artırabileceğine yönelik bir uyarı yaptı.

Lubin, mali politikada gevşemeye neden olabilecek bu hamlenin hâlihazırda artmakta olan cari açığın daha da büyümesine neden olabileceğini söyledi.

Lubin konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, "Muhalefetin lider değişikliğinden sonra yeni bir ivme yakalaması ve kamuoyu anketlerinin Ak Parti'ye olan desteğin biraz azaldığını göstermesi sonucu mali canlandırma için bazı teşvik önlemleri alınabilir" dedi.

CARİ AÇIKTA BÜYÜME GETİREBİLİR

Bu durum, faiz oranlarının tarihi dip seviyelerinde bulunmasıyla birlikte düşünüldüğünde 2010'un ikinci yarısında cari açıkta büyüme eğilimine neden olabilir.

İktidardaki Ak Parti hükümeti, geçen yıl gayri safi yurtiçi hasılanın (GSYİH) yüzde 5.5'ine çıkan bütçe açığını azaltma taahhüdünde bulunmuştu. Ayrıca hükümet, Mart ayında kamu finansmanını sağlamak için artık Uluslararası Para Fonu'ndan (IMF) gelecek kaynağa ihtiyacı olmadığını açıklamıştı. Bütçe açığına sınırlama getirecek mali reform görüşmeleri de bir yandan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde devam ediyor.

Akşam

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.