-VERGİ TECİLİNDE BAŞVURU 3.5 MİLYARDA KALDI, MALİYE ÇAĞRI YAPTI

-VERGİ TECİLİNDE BAŞVURU 3.5 MİLYARDA KALDI, MALİYE ÇAĞRI YAPTI

Gelir İdaresi Başkanı Mehmet Akif Ulusoy, vergi borçlarının yüzde 3 faiz ile 18 aya kadar taksitlendirilmesi için yapılan başvuru tutarının 3.5 milyar YTL'de kaldığını bildirdi.

-Ulusoy, 28 Kasım'da başvuruları sona erecek olan, vergi borçlarında tecil uygulamasının uzatılmasının söz konusu olmadığını belirterek, mükelleflere bu fırsatı değerlendirmeleri çağrısında bulundu.

ANKARA(ANKA)- Gelir İdaresi Başkanı Mehmet Akif Ulusoy, vergi borçlarının yüzde 3 faiz ile 18 aya kadar taksitlendirilmesi için yapılan başvuru tutarının 3.5 milyar YTL'de kaldığını bildirdi.
Ulusoy, 28 Kasım'da başvuruları sona erecek olan, vergi borçlarında tecil uygulamasının uzatılmasının söz konusu olmadığını belirterek, mükelleflere bu fırsatı değerlendirmeleri çağrısında bulundu.
Ulusoy, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda süren Bakanlık bütçe görüşmeleri arasında gazetecilere yaptığı açıklamada,
Vergi borçlarında 18 aya kadar taksit yapılması için başvuruların 28 Kasım'da sona ereceğine dikkat çekti. Borçlu bulunulan vergi türüne göre ayrım yapılmayacağının altını çizen Ulusoy, bazı vergilerde normalde tecil uygulaması olmazken, bu tecil kapsamında her tür vergide 18 aya kadar taksit olanağı sağlanacağını ifade eden Ulusoy, yıllık yüzde 24 olan verginin de yüzde 3 olarak alınacağını vurguladı.
İki gün önceye kadar yapılan başvuru tutarının 3.5 milyar YTL'de kaldığını belirten Ulusoy, “Bu tutarın 3.5 yeterli olduğunu düşünmüyoruz. Başvuru için üç gün var. 10 milyar YTL olsun istiyoruz” dedi.
Süre uzatımı olmayacağını kaydeden Ulusoy, “Mükelleflerimizin ileriye yönelik takibata da maruz kalmamalarını istiyoruz. Başvuru yapılınca takibatlar duracak” dedi. (ANKA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.