Vergi indirimi, beyaz eşya ve LCD satışlarımızı iki kat artırdı

Vergi indirimi, beyaz eşya ve LCD satışlarımızı iki kat artırdı

Küresel piyasalardaki kriz, elektronik ve beyaz eşya pazarını da olumsuz etkiledi. 2008 yılında yüzde 10,1 daralan elektronik ve beyaz eşya pazarı, ÖTV indirimiyle hareketlendi.

Avrupa'nın önde gelen elektronik mağazalar zinciri Media Markt Türkiye Genel Müdürü Nuri Topatan, vergi indiriminin, satışlarını iki kat artırdığını söyledi.




Krizde zor günler yaşayan sektör için Özel Tüketim Vergisi'nde (ÖTV) yapılan indirimin tam zamanında geldiğini ve sektöre bir hareketlilik getirerek talepleri artırdığını anlatan Topatan, beyaz eşya ve LCD televizyonların satışlarını geçen yıla göre iki kat artırdığını belirtti. Topatan, fiyatlarının piyasa şartlarına göre zaten düşük olduğunu, ancak firmaların vergi indirim oranlarını fiyatlarına yansıttıklarına dikkat çekti. Şirketin 2008 değerlendirmesini ve 2009 hedeflerini Conrad Otel'de düzenlediği basın toplantısıyla açıklayan Topatan, 2007 Eylül ayından bu yana açılan 8 mağaza ile Türkiye'de hizmet veren Media Markt'ın, 2009 yılında Türkiye'de 8 olan mağaza sayısını 16'ya çıkararak bin kişi daha istihdam etmeyi planladıklarını vurguladı. Alman merkezli elektronik mağazalar zinciri Media Markt'ın yaşanan küresel krizde adeta, Türkiye'deki yatırımları ile büyüdüğüne dikkat çeken genel müdür, daha önce açıkladıkları 2009 yılı büyüme stratejilerinde değişiklik olmadığını duyurdu.

Şirketin 2009 yılı yatırım atağını Adana'da açacakları mağazayla başlatacaklarını ifade eden Topatan, "25 Mart'ı 26 Mart'a bağlayan gece yarısı Adana'daki ilk mağazamızı hizmete açacağız. Ekonomik krize aldırmadan, daha önce söz verdiğimiz gibi agresif büyüme stratejimizi sürdüreceğiz. 2009 yılında Türkiye genelinde açacağımız 8 mağaza ile yüzde 100 büyüyeceğiz. Krize karşı en iyi panzehir, yatırımdır. Bu inançla Türkiye için katma değer ve istihdam oluşturmaya devam ediyoruz." şeklinde konuştu. Türkiye'nin Media Markt'ın faaliyet gösterdiği 16 Avrupa ülkesi arasında en hızlı büyüyen ülke olduğunu, grubun büyümesini ateşlediğini vurgulayan Topatan, "Çok rahatlıkla diyebiliriz ki, Media Markt artık Türkiye ile büyüyor." dedi.

Media Markt'ın birbirinden iyi markaları, en düşük fiyat politikasıyla sunarak sektörde iddialı olduğuna dikkat çeken Topatan, en düşük fiyat garantisi kapsamında sattıkları ürünü, aynı il sınırları içerisinde daha düşük fiyata bulan tüketicilere fiyat farkının iki katını iade ettiklerini anlattı. Bunun da güçlerini kanıtladığını ifade eden Nuri Topatan şunları söyledi: "Bugüne kadar müşterilerimize çok fazla para verdik. Birçok müşterimiz rakamları çok iyi takip ediyor."

İzdiham olmayacak

Media Markt Türkiye Genel Müdürü Nuri Topatan, 5 bin metrekare alana sahip Adana mağazasının açılışında izdiham yaşanmaması için büyük güvenlik önlemleri aldıklarını söyledi. Topatan bu amaçla 250 güvenlik elemanı görevlendireceklerini ve gerekirse kilometrelerce demir bariyerler kuracaklarını ifade etti.

Türkiye'ye diğer markaların da gelmesini sağladık

Elektronik marketler zinciri olarak Türkiye pazarına 2007 yılında ilk kez kendilerinin girdiğini ve daha sonra rakipleri olan diğer yabancı markaların gelmeye başladığını iddia eden Topatan'a göre, Türkiye, 70 milyon nüfusu ile yabana atılacak, göz ardı edilecek bir pazar değil. Ülkede yılda 650 bin kişi evleniyor. Yıllık nüfus artış hızı 1,25 civarında. Teknolojiye hızla sahip olmayı seven genç bir nüfus var. Nüfusun yüzde 82'si cep telefonu kullanıyor. Krize rağmen Türkiye'deki hedeflerinin 2010 yılı sonunda sektörün liderliğine oturmak olduğunu anlatan Topatan, "Bunun için yatırımlarımız agresif bir şekilde devam edecek. Adana'dan sonra İzmir'de şube açacağız. İstanbul'da çok ciddi büyüyeceğiz. Döviz kurundaki hareketlilik ister istemez bizi olumsuz etkiliyor ama kesinlikle fiyatlarımızı Euro veya dolar olarak belirlemiyoruz. Biz Türkiye'de faaliyet gösteren bir firmayız ve Türk Lirası ile çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

zaman

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.