Vergi Borçlusuna Müjde

Vergi Borçlusuna Müjde

Maliye, vergi borcu yüzünden yurtdışına çıkış yapamayan 72 bin mükellefin yasağını kaldırdı

Maliye, vergi borcu yüzünden yurtdışına çıkış yapamayan 72 bin mükellefin yasağını kaldırdı.Anayasa değişikliği ile birlikte harekete geçen İçişleri Bakanlığı'nın ardından Maliye de vergi borcu yüzünden yurtdışına çıkış yapamayan 72 bin mükellefin yasağını kaldırdı.


Anayasa değişiklik paketinin 12 Eylül'de oylanmasının ardından atılan somut adımlara yenileri ekleniyor. İçişleri Bakanlığı'nın geçtiğimiz hafta devletin iç ve dış güvenliği aleyhine faaliyette bulunduğu gerekçesiyle yargı kararı olmadan yurtdışına çıkışı engellenen 528 kişinin yasağını kaldırmasının ardından Maliye Bakanlığı da harekete geçti.

Seyahat hürriyeti başladı

12 Eylül'deki oylama ile Anayasa'nın "Seyahat Hürriyeti" başlıklı 23. maddesine, "Vatandaşın yurt dışına çıkma hürriyeti, ancak suç soruşturması veya kovuşturması sebebiyle ve hakim kararına bağlı olarak sınırlandırılabilecek" ifadesi girmesi ile Maliye Bakanlığı, vergi borcu nedeniyle yurtdışı yasağı getirdiği 72 bin vergi mükellefinin "tahditini" (yasağını) kaldırdı. Artık vergi borcu nedeniyle havalimanlarından geri çevrilen ve yurtdışına çıkamayan 72 bin mükellef istediği gibi seyahat edebilecek.

İçişleri Bakanlığı'nın yurt dışına çıkış yasağını kaldırdığı 528 kişi, MİT ve emniyet istihbarat gibi kurumların haklarında "olumsuz" rapor verdiği kişilerden oluşuyor. İmar Bankası'ndaki yolsuzluk nedeniyle Kırmızı Bülten ile aranan ve yasadışı yollardan Ürdün'e kaçtıkları anlaşılan Kemal Uzan ile oğlu Hakan Uzan'da 528 kişilik yasaklılar listesinde yer almıştı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.