Veliye yanlış adres uyarısı

Veliye yanlış adres uyarısı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), evlerine en yakın okula kayıtları internetten yapılan ilköğretim birinci sınıf öğrencilerinin velilerini, okul müdürleri aracılığıyla uyardı


İkametgâhı dışındaki okullara yönelen ve bunun için adres değişikliği yapan veliler hakkında yasal işlem başlatılacağı bildirildi. Kesin kayıt için okula gelen çocuğun bedenen yeterince gelişmediği tespit edilirse, velisinin izniyle çocuk birinci sınıfa kayıt edildikten sonra anasınıfına gidecek.
MEB'in talimatları şöyle:
- Yetiştirme yurdu, cezaevi, öğrenci yurdu, koruyucu aile ya da ailesi yurt dışında yaşamakla birlikte eğitim amacıyla bir başka aile yanında kalan çocukların bulundukları adresler, diğer adres olarak sisteme girilerek kayıt edilecek ve evraklar MEB'e gönderilecek.
- Ara sınıflar dahil tüm kayıt ve nakillerde adres kontrolü yapılacak. Adres değişikliği gerekçesiyle okula müracaat eden veliye, yönetmeliğin, “İdare, gerçeğe aykırı belge verenler ya da beyanda bulunanlar hakkında yasal işlem yapılacağı hususunda başvuru sahiplerinin bilgilendirilmesi için gerekli tedbirleri alır” hükmü hatırlatılacak.
Bu durumdaki veliler için yasal işlem yapılabilecek. Adres değişikliklerinin onaylanması durumunda öğrencinin kaydı, yeni adresine uyumlu okula aktarılacak.
Milliyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.