Velilerin içi rahat etsin

Velilerin içi rahat etsin

Liselerde okul polisi görevlendirildiğini kaydeden Ankara Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan, polislerin okul müdürleriyle koordineli çalışacağını söyledi.

ANKARA Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan, liselerde okul polisi görevlendirildiğini hatırlatarak, velilerin rahat olmasını istedi.

Risk oluşturuyorlar

Aydoğan, şunları söyledi: “Bizim en büyük sıkıntımız şöyle oluyor; çocuk iki üç sene önce mezun olmuş veya okuldan atılmış veya iki yıl üst üste sınıfta kalmış açık liseye gitmiş. Okuldan bir türlü kopamıyor. Okulun etrafında dolaşıyor. Başlama saatlerinde, dağılım saatlerinde gelen çocuklar okullar önünde risk oluşturuyorlar. Kavga çıkıyor veya başka sıkıntılar olabiliyor.” “Okulun dış güvenliği sağlamak” için Ankara Emniyet Müdürlüğü ile protokol imzalandığını anlatan Aydoğan, bu çerçevede belirlenen okullara birer sivil polis memurunun ilişkilendirileceğini belirtti.

Okullarımız daha güvenli olacak

MİLLİ Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan, şöyle konuştu: “Aldığımız önlemlerle zaten son bir kaç yıldır Ankara rahattı ama herkes çok rahat olacak güvenlik yönünden. Okullarımız daha güvenli olacak. Velilerimiz, 'bizim okulumuzda polis memuru görevlendirildiğine göre burada sorun varmış demek ki' diye düşünmesin. Görevlendirme yapılırken o semtteki, o çevredeki genel polisiye olaylar dikkate alınıyor, yoksa okulda bir problem olduğu için değil. Çok iyi sonuçlar alacağımızı düşünüyorum.” Kamil Aydoğan, polis memurunun okul müdürüyle koordineli çalışacağını ifade etti.

Hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.