Ve Durak istifa etti

Ve Durak istifa etti

Adana büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak MHP'den istifa etti...

 

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin istifa et çağrısına bugün Aytaç Durak'tan net cevap geldi. Hakkında rüşvet iddiasıyla soruşturması başlatılan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak istifa etti... Aytaç Durak Adana İl Başkanlığı'na istifa dilekçesini vererek MHP'den ayrıldı.

'HEMEN İSTİFA ET'
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'a istifa çağrısı yapan Bahçeli “Temennimiz odur ki, bize herhangi bir şekilde disiplin soruşturmasına sebebiyet verdirmeden, Belediye Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi partimizden istifa etmelidir” demişti...

MHP lideri Devlet Bahçeli, Adana Büyükşehir Belediye Meclisi'ndeki rüşvet tartışmaları ve sonrasında ortaya atılan “2 milyar dolarlık servet” iddiaları üzerine, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'a istifa çağrısı yaptı.
29 Mart 2009'daki seçimlerde Adana Belediye Başkanlığı'nı MHP'nin adayı Durak'ın kazandığını hatırlatan Bahçeli, bu süreçte Durak'la yakın çalışma arkadaşları arasında, birbirlerini 'yolsuzluk yapmakla' suçlayan, ağır iddialara varan tartışmanın kamuoyuna yansıdığını ifade etti. Bahçeli, şöyle devam etti:

'SAVCI HAREKETE GEÇSİN'
“Uzun yıllardan beri Adana Belediyesi bünyesinde beraber görev yapan bu şahısların birbirleri hakkında isnat ettikleri suçlar, MHP'nin asla kabul edemeyeceği ahlaki alanlardır. Ahlaki konularda zafiyet gösterenlerin MHP'de barınmaları söz konusu olmamıştır. Adana Belediye Başkanlığı'nda yaşanan olaylarla ilgili olarak MHP tarafından gerçeklerin ortaya çıkarılması için muhakkik heyet teşkil edilmiştir. Şahısların birbirleri hakkındaki iddiaları bir iş ilişkisi olarak kabul edilmeli ve Adana Savcılığı'nca adli tahkikat süreci başlatılmalıdır. İçişleri Bakanlığı gerekli gördüğü tüm hukuki ve idari süreçleri harekete geçirmeli, konu bütün yönleriyle aydınlatılmalıdır.”

'AKLANINCAYA KADAR'
Bahçeli, gerçekler ortaya çıkıncaya kadar hiç kimsenin suçlu ilan edilemeyeceğini belirterek, “Ancak adı geçen ve birbirlerine suç isnat eden şahıslar aklanıncaya kadar bu kişilerin MHP tüzüğü gereğince üyelik ilişkilerine ara vermek üzere disiplin hükümleri başlatılacaktır. Temennimiz odur ki, bize herhangi bir şekilde disiplin soruşturmasına sebebiyet verdirmeden, Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi partimizden istifa etmelidir” diye konuştu.

SIRA GÖKÇEK'TE
MHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Bölükbaşı ise Milliyet'e, “Bahçeli'nin tavrından belediye başkanlığı döneminde hakkında kalpazanlık ve evrakta sahtecilik suçları nedeniyle dokunulmazlık dosyası Meclis'te bekleyen Başbakan'ın alması gereken ders vardır. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek hakkında da yolsuzluk iddiaları söz konusudur. Gökçek hakkında gereken yapılmalı” dedi.

MHP'DEN DURAK'A: GELME
Bu arada Durak, Bahçeli'nin istifa çağrısı üzerine MHP lideriyle görüşmek istedi. Ancak Genel Merkez'den Durak'a “Bahçeli randevu vermeyecek” mesajı iletildi. Bunun üzerine Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım'ı arayan Durak'ın danışmanı, “Başkanım sizlerle görüşmek istiyor” dedi. Yıldırım ise “MHP Genel Merkezi'ne gelmesine gerek yok. MHP kendisi hakkında kararını almış ve açıklamıştır” yanıtını verdi.
http://www.ensonhaber.com/gundem/261411/ve-durak-istifa-etti.html

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.