VAN’IN KURTULUŞU KUTLANDI ANCAK….

VAN’IN KURTULUŞU KUTLANDI ANCAK….

VAN’IN KURTULUŞU KUTLANDI ANCAK….

 

Van Şube Başkanımız Kutbettin YILDIZ Van'ın Kurtuluşunun hak ettiği şekilde kutlanmadığını belirtti.Yıldız açıklamasında şunları söyledi; 

          Van'ın Rus ve Ermenilerin işgalinden kurtarılışının 95. yıldönümünü geride bıraktık. Ancak Van’da kutlamalar geçen yıla göre daha sönüktü ve Türk bayraklarının sayısı daha azdı. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Van Şube Başkanı Kutbettin Yıldız tepkisini şöyle dile getirdi: “1915 yılında Ermeni ve Rus işgaline uğrayan Van, katliamları unuttu mu? Yoksa katliamlar yalan mıydı? Van, 1915 yılında Rus ve Ermeni işgaline uğradığında, hemen hemen her aileden öldürülenler, katledilenler, ateşe atılarak yakılanlar, namusu kirletilenler yalan mıydı? Van’ın nüfusunun 1915 yılında 100 binden fazla iken, 1918 yılında birden bire 10 binlere düşmesi yalan mıydı? Vanlıyım diyenlere soruyorum: Bize masal mı anlatıldı? Ermeniler bu memlekete katliam yapmadı mı? Ruslar Van ı işgal etmedi mi?”

        Van’ın düşman işgalinden kurtarılışının yıldönümü dolayısıyla Cumhuriyet Caddesi’ne gittiğini ancak Türk bayraklarının sayısının önceki yıllara göre daha az olduğunu gördüğünde büyük hayal kırıklığı yaşadığını kaydeden Yıldız şunları söyledi: “Her yıl yapılan kutlamalarda Valilik ve Belediye Van’ı baştanbaşa baraklarla donatırdı. Sabah saatlerinde hem resmi erkan hem de vatandaşlar, Kurtuluş Parkı’ndan başlayarak, Vilayetin önüne kadar ellerinde bayraklarla sloganlar eşliğinde ve marşlar okuyarak yürürdü. Daha sonra şehitler anısına saygı duruşunda bulunulur ve İstiklal Marşı okunurdu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapılır, kahramanlık şiirleri okunur, resmi geçit töreni yapılırdı. Akşama kadar fener alayları düzenlenir, Zeve Şehitliği ziyaret edilirdi. Kurtuluş gününde şehitlerin ruhuna atfedilmek üzere mevlidi şerif okunurdu. Ancak bu yıl Vilayetin önünde balonlarla kamufle edilmiş sadece 17 adet bayrak vardı. Cumhuriyet Caddesindeki bayraklar bir elin parmaklarını geçmiyordu. Kazım Karabekir ve İskele Caddesinde bayrak yoktu. Duyarlı vatandaşlarımız iş yerlerine bayrak asmıştı. Bu manzara karşısında hem üzüldüm hem de yaşananlara isyan ettim. Biz Van’ı Türküyle, Kürdüyle, omuz omuza Ermeni ve Rus işgalinden kurtarmadık mı? O GÜN BU BAYRAK ALTINDA HEP BİR VE BERABER DEĞİL MİYDİK? Şimdi neden bayrağımızı şehrimizin dört bir yanına şerefle ve gururla asmadık? Türk bayrağını asmaktan utananları ve kurtuluş bayramını aslına uygun olarak kutlamaktan imtina edenleri kınıyorum.”

            Kutbettin Yıldız sözlerini şöyle tamamladı: 

             “BAŞ DÜŞER,

              CAN DÜŞER,

              GÜL DÜŞER,

              HER ŞEY DÜŞER,

              AMMA ,

              EZAN SUSMAZ, BAYRAK DÜŞMEZ.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.